NU'91

Tweede veldconsultatie Actualisatie en Herontwerp kwalificatiestructuur

Geachte heer, mevrouw,

Momenteel wordt door de OVDB gewerkt aan een competentiegerichte kwalificatiestructuur voor verplegende en verzorgende beroepen. Dit gebeurt in nauwe samenspraak met het veld. Hiervoor worden o.a. veldconsultaties georganiseerd door AbvaKabo FNV, NU91, CNV Publieke Zaak, STING en het LEVV, onder regie van de AVVV, in samenwerking met de OVDB en Mw drs. A. Grotendorst (Bureau Kessels & Smit).

De verwachting is dat de OVDB de herziene kwalificatiestructuur eind 2005 heeft gerealiseerd. Invoering van de nieuwe structuur zal plaatsvinden per september 2006.

Vanuit de beroepsinhoud willen bovenstaande organisaties, experts en inhoudsdeskundigen in de gelegenheid stellen over de herzieningen in de kwalificatiestructuur mee te denken. Daarom vond op 23 april 2003 in vergadercentrum Vredenburg te Utrecht een eerste veldconsultatie plaats over de Actualisatie en herontwerp kwalificatiestructuur V&V.

Hierin werden ideeën over de nieuwe kwalificatiestructuur geïnventariseerd. Ook vond er discussie plaats over knelpunten en oplossingen.

Terugkijkend op deze veldconsultatie (deze werd overigens goed bezocht!) mag worden gezegd dat de opbrengst hiervan een waardevolle bijdrage heeft geleverd vanuit de beroepspraktijk. De volgende stap is nu het herontwerp van de kwalificatiestructuur. Het verslag over deze gehouden veldconsultatie kunt u downloaden via: www.avvv.nl (bij vakinhoudelijke publicaties).

Als vervolg hierop nodigen alle organiserende organisaties u van harte uit om aanwezig te zijn bij een tweede veldconsultatie. In deze veldconsultatie worden op grond van de bevindingen uit de eerste helft van dit jaar, concept conclusies en keuzes voor het herontwerp van de nieuwe kwalificatiestructuur V&V ter discussie gesteld.

Uw mening als expert of inhoudskundige over dit onderwerp is (wederom) zeer welkom. De resultaten van de veldconsultatie zullen, net als bij de eerste veldconsultatie, worden gebruikt bij het verdere herontwerp van de kwalificatiestructuur. Deze volgende veldconsultatie vindt plaats op:

maandag 10 november 2003

ontvangst vanaf 13.00 uur, einde 16.30 uur

locatie: Vergadercentrum Vechtsebanen te Utrecht

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Reiskosten kunt u declareren via het declaratieformulier dat u op de bijeenkomst zult ontvangen. Indien u zelf niet van de gelegenheid gebruik kunt of wilt maken, dan is een afgevaardigde met kennis van zaken van harte welkom.

Wilt u zo vriendelijk zijn te allen tijde het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en per faxnummer (030) 291 90 59, voor 3 oktober 2003 retour te zenden (dus ook als u niet wilt komen)?

U kunt ook per e-mail via g.bosma@avvv.nl of per post via de AVVV reageren.

Medio oktober 2003 ontvangt u van ons een definitief programma met routebeschrijving.

Wij hopen op een inspirerende bijeenkomst!

Met vriendelijke groet,

Mieke
Hollander
Yvonne van Marle

Senior beleidsadviseur
Projectmedewerker


AVVV

Postbus 8212

3503 Utrecht

Telefoon (030) 2919050

Fax (030) 2919059

E-mail g.bosma@avvv.nl

---