P E R S B E R I C H T

Cine Partners CV en Cine Partners II CV

Amsterdam, 10 november 2003

Nederlandse Filmbeheer IX B.V. en Nederlandse Film Beheer X B.V., de beherend vennoten van de commanditaire vennootschap Cine Partners C.V. respectievelijk Cine Partners II C.V., maken bekend dat het sterke vermoeden bestaat dat de vennootschappen First Floor Features B.V. en First Floor Films B.V., de productiemaatschappijen van filmproducent Laurens Geels, die ten behoeve van de voornoemde C.V.'s de productie van de films zou verzorgen, in liquiditeitsproblemen zijn geraakt. De problemen zijn vermoedelijk van dermate ernstige aard dat de continuïteit van de CV's van waaruit respectievelijk de films "Resistance" en "Views & Sounds" zijn gefinancierd, in gevaar gebracht is.

De beherende vennoten hebben, in overleg met en mede in opdracht van het syndicaat van instellingen dat indertijd de plaatsing van de participaties in de commanditaire vennootschappen heeft verzorgd, direct een externe accountant, alsmede juridische en fiscale adviseurs, ingeschakeld om de kwestie te onderzoeken. Tevens is de Autoriteit Financiële Markten geïnformeerd.

Vanzelfsprekend is alles gericht op het veilig stellen van de belangen van de participanten in Cine Partners CV en Cine Partners II CV. De participanten zijn met een brief van de beherende vennoten hierover persoonlijk op de hoogte gesteld.

Naar verwachting zullen de eerste bevindingen van het onderzoek begin december beschikbaar komen. Zodra er meer duidelijkheid is over de ontstane situatie zal hierover nader worden bericht.

/ / / / / / /

Perscontacten:

Citigate First Financial
Frank Jansen Dorothee van Vredenburch
Tel.: 020 575 40 10 Tel: 020 575 40 10
Email: frank.jansen@citigateff.nl dorothee.vanvredenburch@citigateff.nl