Tom Coronel



---

8 Oktober 2003: Tom Coronel met Lister LMP naar Le Mans

Tom Coronel zal opnieuw voor Lister uitkomen dit jaar. Op 9 November zal de ACO een 1000km race organiseren op het Bugatti circuit van Le Mans. De race zal als opwarmertje dienen voor de nieuwe Le Mans Endurance Series die volgend jaar van start zal gaan. Tom zal samen met vaste Lister rijders Jamie Campbell-Walter en Nathan Kinch de Lister LMP besturen die in Juni zijn debuut had moeten maken in de 24 uurs race van Le Mans. Helaas ging het voor Lister toen mis nadat Campbell-Walter in de training van de baan raakte en de auto niet meer op tijd te repareren was voor de race. Lister heeft onlangs nog met de LMP getest op het Bugatti circuit van Le Mans en hoopt in November een frisse start te maken. "Jamie en Nathan hebben veel ervaring met de LMP opgebouwd en Tom heeft al het nodige bewezen in de Dome en de Audi op Le Mans. We zullen binnenkort een intensief testprogramma starten, waaronder ook de ontwikkeling van een nieuwe motor valt", aldus Lister teamchef Laurence Pearce.

Lister is van plan om volgend jaar met twee auto's uit te komen in de Le Mans Endurance series (met races op Monza, de Nürburgring, Spa en Silverstone) en en de 24 uurs race van Le Mans.

Naast Tom Coronel en de Lister zullen er nog meer Nederlanders in actie komen op Le Mans. Team Orange Spyker zal met Norman Simon en Patrick van Schoote uitkomen. Jan Lammers zal één Dome-Judd meenemen, maar heeft nog geen mededelingen gedaan over de overige rijders. Zeker is ook dat de nieuwe Lamborghini Murcielago deel zal nemen, al is Lambo fabrieksrijder Peter Kox nog niet als rijder bevestigd voor deze race.

Meer informatie over de 1000km race op Le Mans is te vinden op de ACO website.