EVD


Doing international business from Tallinn to Turkey

Handelsreis met staatssecretaris Van Gennip naar Hongarije en Slovenië, 9 t/m 14 november 2003

---

Hongarije is politiek evenwichtig en economisch stabiel. Qua liquiditeit en solvabiliteit hebben Hongaarse bedrijven een goede naam. Van de nieuwe lidstaten is Slovenië het rijkste met 16.000 euro per jaar per hoofd van de bevolking. Ondanks zijn geringe omvang van twee miljoen inwoners biedt het land zeker kansen. Hongarije en Slovenië bieden interessante export- en investeringsmogelijkheden die het Nederlandse bedrijfsleven niet links mag laten liggen.
Van 9 tot en met 14 november kunt u samen met de staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip, deelnemen aan een multisectorale handelsreis naar Hongarije en Slovenië. De handelsreis biedt u dé gelegenheid om nieuwe handelscontacten te leggen of bestaande te intensiveren. De organisatie is in handen van de EVD, in samenwerking met de Metaalunie, MKB Nederland, Vereniging FME-CWM, Toerisme Recreatie Nederland (TRN) en de Kamers van Koophandel Oost-Brabant, Noordwest-Holland en Amsterdam.

Graag nodigen wij u uit om aan deze handelsreis deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 8 september 2003.

Matchmaking
Aan de hand van een intakegesprek worden afspraken voor u gemaakt met potentiële zakenpartners. Dit kunnen mogelijke afnemers zijn, maar ook agenten, distributeurs of andere samenwerkingspartners. Deelname staat open voor alle Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in Hongarije en Slovenië. De kosten bedragen 500 euro per bedrijf. Uw reis- en verblijfkosten en de kosten voor bijvoorbeeld een huurauto of tolk zijn voor eigen rekening. Om iedere deelnemer een op maat geschreven programma te kunnen garanderen, wordt er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. De inschrijving geschiedt op volgorde van ontvangst.

Deelname aan de handelsreis biedt vele voordelen:
* Extra aandacht door de inzet van de staatssecretaris van Economische Zaken en de Nederlandse ambassades en haar lokale netwerken.

* Contact met andere Nederlandse deelnemers en uitwisseling van kennis en ervaringen.

* Afspraken en het programma worden verzorgd door de EVD. U bespaart veel voorbereidingstijd.

* Een deel van de organisatiekosten (500 euro) is voor uw eigen rekening, plus uw reis- en verblijfkosten en overige individuele kosten (bijvoorbeeld huurauto of tolk). Door deelname aan gemeenschappelijke arrangementen bent u goedkoper uit.
* Vermelding van uw bedrijfsnaam en -profiel in een deelnemersboekje.

* Ter plekke begeleiding en ondersteuning.

Programma
Meer informatie over het programma vindt u hier.

Hongarije en Slovenië: toetreding tot EU biedt veel kansen Vanwege de westers georiënteerde houding is het zeer goed zakendoen met de Hongaren. Verder staat het bestedingspatroon van de Hongaarse consumenten op een hoog niveau. Het land is voor investeerders vooral interessant vanwege het hoge opleidingsniveau en de kennis van geavanceerde productietechnieken. Nederland was in 2002 de grootste investeerder en op vijf na grootste importeur. Interessante sectoren zijn: bouw en infrastructuur, milieu, transport en logistiek, kunststoffenindustrie en toelevering voor automobielindustrie. Slovenië heeft gedisciplineerde werknemers en een goed ontwikkeld zakenleven. De economische groei is evenwichtig en het land trekt steeds meer buitenlandse investeringen aan. De werkloosheid is laag en de inflatie loopt terug. Interessante sectoren zijn: bouw, toerisme, vastgoed, elektriciteit en de medische sector.
Doing international business from Tallinn to Turkey Onder dit motto bezoekt de staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken, Karien van Gennip, dit najaar en in 2004 alle Centraal- en Oost-Europese nieuwe lidstaten en kandidaat-lidstaten. De staatssecretaris hecht groot belang aan goede economische relaties met deze landen met oog op hun toetreding tot de EU.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de inzending kunt u contact opnemen met:
* EVD
Jasja Offens
Telefoon: (070) 778 83 63
E-mail: offens@evd.nl

Informatie over inhoudelijke reisprogramma staatssecretaris:
* Economische Zaken
Aino Jansen
Telefoon: (070) 379 70 54
E-mail: a.s.jansen@minez.nl

Wilt u meer informatie over Hongarije en Slovenië dan kunt de landenpagina en de online publicatie raadplegen
* Hongarije
Landenpublicatie
Online-publicatie

* Slovenië
Landenpublicatie
Online-publicatie

Of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor de landen:

* Hongarije
Xander Stalenhoef
Telefoon: (070) 778 89 08
E-mail: hongarije@info.evd.nl

* Slovenië
Joyce Buisman en Linda Madna
Telefoon: (070) 778 89 19
E-mail: slovenie@info.evd.nl