08/11 Den Bosch

's-Hertogenbosch 08-11-2003 - .

OP DIEVENPAD, Den Bosch
Vrijdagmiddag zijn in een winkel aan de Hoge Steenweg in s-Hertogenbosch drie jeugdige dames uit Oss (16-16 en 14 jaar) betrapt bij het stelen van een nagelset ter waarde van 12,99 euro. Dat bleek echter niet het enige wat zij op hun kerfstok hadden. Zij waren alle drie in het bezit van jassen, tassen, broeken, spelden, oorbellen, een trui en een sjaal die zijn eerder uit een andere winkel in s-Hertogenbosch hadden weggenomen.

In een winkel aan de Marktstraat is een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij had een trui ter waarde van 63,95 euro weggenomen.

MOTORFIETSEN GESTOLEN, Rosmalen

Vanaf het parkeerterrein van het Autotron aan de Graafsebaan in Rosmalen is vrijdagmiddag tussen 13.00 uur en 18.00 uur een motorfiets van het merk Harly Davidson gestolen. De zelfbouwmotorfiets is uitgerust met een motor van het type Softail Nighttrain en is voorzien van het kenteken MZ-24-XX. De waarde wordt geschat op 17.000 Euro. Ook verdween er die dag een zelfbouw Harly Davidson motorfiets, type Low Tail met het kenteken MZ-02-NS. De waarde van deze motorfiets is getaxeerd op 27.500 euro.

OP HETERDAAD BETRAPT, Den Bosch

In een pand aan de Hugo de Grootlaan in s-Hertogenbosch is vrijdagavond een 31-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij had tijdens zijn bezoek een geldbedrag van 80 euro weggenomen. De diefstal werd ontdekt en de politie heeft de verdachte vervolgens aangehouden.

17-JARIGE ZONDER RIJBEWIJS GEEFT VALSE NAAM OP, Drunen

In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerde de politie op Torenstraat in Drunen de bestuurder van een personenauto. Hij kon geen rijbewijs laten zien en gaf een valse naam op. De bestuurder bleek pas 17 jaar oud te zijn en had de auto, die van zijn broer is, stiekem meegenomen. De jongen kreeg voor het rijden onder de 18 jaar een bekeuring van 144 euro en voor het opgeven van een valse naam nog een 86 euro extra.

BELEDIGING EN BALDADIGHEID, Den Bosch

Op het moment dat politiemensen in de nacht van vrijdag op zaterdag een horecagelegenheid aan de Hinthamerstraat binnen stapten om de eigenaar te bekeuren omdat hij het sluitingstijdstip niet naleefde kwam er een 33-jarige Bosschenaar naar buiten. Zonder enige aanleiding begon hij op straat de agenten uit te schelden. Toen hem verteld was dat hij het rustig aan moest doen en door moest lopen trapte hij voluit tegen een tegen een paal staande fiets. Dat bleek de dienstfiets van de agenten te zijn. Bij nader inzien werd het gedrag van de man toch maar beloond met zijn aanhouding. Na het opmaken van een proces-verbaal is hij later in de nacht weer in vrijheid gesteld. De uitbater van het horecabedrijf ontliep door dit voorval de bekeuring terzake het te laat sluiten van de zaak niet.