Politie Twente

Persbericht Politie Twente 7 november 2003

Tweede verdachte schietpartij aangehouden

Ook de tweede verdachte van schietpartij op 25 oktober is aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 7 november omstreeks 11.00 uur, is in een woning in Enschede, een tweede persoon aangehouden die ervan wordt verdacht, betrokken te zijn geweest bij de schietpartij op zaterdag 25 oktober jl., aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. De man, een 32 jr. Enschedeer, zal in de loop van vrijdag de 7e in verzekering worden gesteld. Over het waarom van de schietpartij en over het aandeel van de nu aangehouden personen, kunnen op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-140289)

Voor de volledigheid volgen hieronder de beide reeds eerder uitgegeven persberichten met betrekking tot deze zaak.

Persbericht van 6 november:
Woensdag 5 november, werd aan het eind van de middag, een 55 jr. Enschedeer aangehouden op de Jacob le Mairestraat in Enschede. De 55 jr. reed daar in zijn auto en kon worden aangehouden als een van de twee personen die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op 25 oktober jl. aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. De 55 jr. is meegenomen naar het bureau waar hij in de loop van de avond in verzekering is gesteld en opgesloten. Over het waarom van de schietpartij wordt een onderzoek ingesteld, naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. Het 29 jr. slachtoffer uit Enschede, heeft ondertussen het ziekenhuis weer verlaten, zijn 25 jr. broer uit Gouda ligt daar nog.

Persbericht van 26 oktober:
Zaterdag 25 oktober werd kort voor 24.00 uur melding gedaan van een schietpartij bij een flatgebouw aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. Politieagenten troffen op genoemde locatie twee gewonden aan, te weten een 29-jarige bewoner en diens 25-jarige broer uit Gouda. Beide mannen hadden schotwonden en werden door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij raakten ernstig gewond maar verkeren niet in levensgevaar. Er waren twee mannen bij de 29-jarige bewoner aan de deur gekomen. Er ontstond onenigheid, waarbij één van beide mannen op een gegeven moment een vuurwapen te voorschijn haalde en op beide broers schoot. De mannen gingen er vervolgens vandoor.

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --