Waterschap Groot Salland


Almelo, 7 november 2003

Bestuurders internationaal waterproject bezoeken waterschap Regge en Dinkel

Bestuurders van vijf waterschappen hebben donderdag 6 november bij het waterschap Regge en Dinkel deelgenomen aan een internationale stuurgroepvergadering van het JAF project. JAF is de afkorting voor Joint Approach for Managing Flooding.

Het JAF project is een Europees project op het gebied van integraal waterbeheer waarin vijf organisaties uit Nederland, Duitsland en Engeland samenwerken. JAF wordt mogelijk gemaakt door een Europese subsidie van ruim zeven miljoen euro.

Kennis uitwisselen
JAF omvat voor het waterschap Regge en Dinkel het project de Doorbraak (nieuwe water/ natuurverbinding ten zuiden van Almelo), voor het waterschap Groot Salland het project waternood en voor Velt en Vecht het project de Uilenkamp (aankoppeling van een oude meander van de Vecht).
Behalve deze 'demonstratieprojecten' bevat het JAF-project een aantal transnationale aspecten, zoals het organiseren van internationale symposia, workshops, evenementen, kennisuitwisseling en zelfs tijdelijke uitwisseling van medewerkers.
De Nederlandse waterschappen kunnen bijvoorbeeld leren van de ervaringen van Duitse collega's van de werkzaamheden in de rivier de Rur. Door bestaande stuwen te verwijderen en oevers natuurlijker te maken proberen de Duitsers de rivier de Rur weer in oude glorie te herstellen. De Engelsen kunnen de Nederlandse waterschappen leren om meer draagvlak te creëren voor de uitvoering van projecten. De Nederlandse, Engelse en Duitse waterschappen werken samen tot en met medio 2006.

www.jaf.nu

Einde persbericht

---