Gemeente Abcoude


Burgemeester Van der Most-de Ridder eerder met pensioen

Foto: burgemeester Van der Most-de Ridder Burgermeester Van der Most-de Ridder heeft aangekondigd al per 1 mei met pensioen te gaan. Oorspronkelijk zou zij per 1 december 2004 stoppen, maar persoonlijke overwegingen hebben haar doen besluiten Hare Majesteit de Koningin te verzoeken haar per 1 mei ontslag te verlenen.

Dit besluit is gebaseerd op een puur gevoelsmatig argument. De burgemeester geeft de voorkeur aan een afscheid voor de zomer in plaats van in de winter. Ze is van mening dat ze in de vakantieperiode beter kan wennen aan de nieuwe situatie. Ook geeft ze haar opvolger op deze manier de kans zich voor het nieuwe politieke jaar in te werken en zich voor te bereiden op het opstellen en de behandeling van de begroting 2005.

Als burgemeester Van der Most-de Ridder in mei 2004 afscheid neemt is ze ruim dertig jaar actief geweest in het openbaar bestuur. In 1973 begon haar politieke carrière in de gemeente Nieuwkoop. Eerst als raadslid, later als wethouder. De laatste negen jaar is mevrouw Van der Most-de Ridder burgemeester van de gemeente Abcoude.
---

7 november 2003