EVD


Seminar Zakendoen in Indonesië en Vietnam, 7 november 2003
---

Indonesië heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op investeerders gehad. De rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen, de thuismarkt van 220 miljoen consumenten en de gunstige ligging in Zuidoost-Azië behoren tot de bekende verlokkingen van het land. Indonesië is echter de afgelopen vijf jaar door een grote transitie gegaan.
Vietnam is een land met een groot ontwikkelingspotentieel. De regering wil niet alleen de economie verder hervormen, maar vaardigt ook de ene na de andere moderniseringsmaatregel af. Qua economische groei is Vietnam één van de weinige landen die zich kunnen meten met China: tussen de 6 en 7 % over de laatste jaren. Gekoppeld aan een stabiel macro-economisch beleid, een vruchtbaar landbouwpotentieel, de rijkdom aan grondstoffen en een 'ondernemende' bevolking, zijn er volop mogelijkheden tot vergroting van handel en investeringen. Wilt u als exporteur uw grenzen verleggen naar Indonesië en Vietnam? Tijdens het seminar op 7 november krijgt u informatie over hoe u deze markten kunt betreden met ondersteuning van de overheid en waar er kansen liggen voor uw bedrijf.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 2 november kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden bij de Kamer van Koophandel te Utrecht (zie routebeschrijving). De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Indonesië
De democratisering en decentralisering van het landsbestuur hebben het volk meer vrijheden gegeven. De huidige regering is er in geslaagd de economie te stabiliseren. Al twee jaar tekenen de macrocijfers zich gunstig af. De Nederlandse investeringen en handel met Indonesië trekken weer aan en de Indonesische overheid spant zich steeds meer in om het klimaat voor het aantrekken van buitenlandse investeringen en handel te verbeteren. Succesvol zakendoen in Indonesië wordt, meer dan vroeger, bepaald door een grondige voorbereiding. Het meest kansrijk zijn de energie-, de landbouw- en de consumentengoederensector. Het is van groot belang te weten welke provincies en districten zich met succes inspannen om een gunstig investeringsklimaat te verschaffen. Daarbij speelt het vinden van een betrouwbare zakenpartner een sleutelrol.

Vietnam
Succesvol zakendoen in Vietnam vergt goede voorbereiding. Bepaalde ontwikkelingsinstrumenten, als PSOM en ORET kunnen daarbij een steun in de rug vormen. Veel Vietnamese bedrijven willen graag samenwerken met Nederlandse partners. De ambassade in Hanoi is graag bereid om hierbij te assisteren.

Spreekdag
Op 6 november organiseert de EVD een spreekdag over het zakendoen in Indonesië en Vietnam. Tijdens deze spreekdag krijgt u de gelegenheid specifieke onderwerpen te bespreken met handelsmedewerkers van de ambassade in Jakarta en Hanoi. Voor meer informatie en aanmelding: www.evd.nl/kvk

Meer informatie
Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met:
* Karin Schipper
Telefoon: (070) 778 84 00
E-mail: schipper@evd.nl

Wilt u meer informatie over Indonesië en Vietnam, dan kunt de landenpagina en de online publicatie raadplegen
* Indonesië
Landenpagina
Online Publicatie

* Vietnam:
Landenpagina
Online Publicatie

Of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor de landen:

* Indonesië:
Loes Trampen
Telefoon: (070) 778 88 74
E-mail: indonesie@info.evd.nl

* Vietnam:
Monique Bacas of Shakila Puttmann
Telefoon: (070) 778 88 81
E-mail: vietnam@info.evd.nl