Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-11-2003

Televisie
CATHERINE GAAT VERDER
Uitzending vrijdag 7 november
Nederland 2 ­ 23.30 uur

Catherine keyl tussen illegale straatracers

Op vrijdag 7 november is van CATHERINE GAAT VERDER een 'donkere' aflevering te zien waarin Catherine middden in de nacht aanwezig is bij een omstreden en illegale straatrace.

Catherine gaat op stap met de 26-jarige Bas. Hij is één van de organisatoren van Midlands, een groep jongens die om de twee weken een grote race organiseert ergens op een industrieterrein. Zij ontmoet een aantal illegale racers. Waarom is hun auto bijzonder? Wat is er zo leuk aan racen? Waarom leggen ze hun leven in de waagschaal? En waar betalen ze hun hobby van?

Ook maakt Catherine kennis met de ouders en oudere zus van Bas. Zij zijn, op z'n zachtst gezegd, niet blij dat Bas zich bezighoudt met straatracen. Bas heeft hun echter verteld dat hij zelf niet achter het stuur kruipt en dat geloven ze. Op verzoek van Catherine gaan zij voor het eerst mee om een straatrace te bekijken.

's Avonds wordt er verzameld op een parkeerplaats. Het belooft een drukke avond te worden. Bas' ouders komen aan en niet veel later is iedereen klaar voor vertrek. Omdat de politie op de hoogte blijkt van de locatie, wordt er uitgeweken naar een andere plek.

De race vindt plaats... snelle auto's, veel publiek en een hoop herrie. Stapt Bas zelf ook in de auto of zwicht hij voor de aanwezigheid van zijn ouders?

In de uitzending van vrijdag 14 november trekt Catherine op met de hooligans van voetbalclub FC Utrecht.



Ingezonden persbericht