Gemeente 's-Hertogenbosch

06-11-2003

"Beste binnenstad 2003" voor 's-Hertogenbosch

Onlangs heeft burgemeester Ton Rombouts namens de stad 's-Hertogenbosch uit handen van dhr. Van Woerkom, directeur van de ANWB, de prestigieuze Award "Beste binnenstad 2003" in ontvangst mogen nemen. "Een erkenning voor de hele stad, waar we trots op zijn", aldus burgemeester Rombouts.

Om het belang en de positie van de binnenstad onder de aandacht te brengen, is in opdracht van het Platform Detailhandel de verkiezing van Beste Binnenstad 2003 georganiseerd. De vakjury heeft unaniem 's-Hertogenbosch verkozen tot de Beste Binnenstad 2003.

Het juryrapport in vogelvlucht
Het juryrapport stelt de aantrekkelijkheid van de Bossche binnenstad centraal. Citaat: "De binnenstad onderscheidt zich in de ogen van de vakjury nadrukkelijk van de andere binnensteden, vanwege de grote bovenlokale aantrekkingskracht, de aantrekkelijke mix van functies, de strategische versterking van de binnenstad, de cultuurhistorische kwaliteiten en hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte, de kwaliteit van de promotie van de binnenstad, de inspanningen op het gebied van mobiliteit en de structurele samenwerking tussen de belanghebbenden in de binnenstad."