EuroNext Brussel


PERSMEDEDELING

OMEGA DENTAL breidt uit naar DUITSLAND.

Belangrijke evoluties voor B2C-België


* Omega Pharma heeft 100 % van de aandelen verworven van Multident GmbH.

Omtrent Multident

Multident is een Duits dentaal bedrijf, dat consumables, equipment en tandtechnisch materiaal verkoopt aan tandartsen en aan tandtechnische labo's, en dit ondersteunt met een uitgebreide technische dienst.
Vanuit 5 hoofdlocaties (Hannover, Göttingen, Oldenburg, Hamburg en Berlijn) worden 94 personeelsleden tewerk gesteld, waarvan meer dan de helft in sales en technische dienst.

Multident realiseerde in 2002 13 Mio omzet, met een beperkte EBIT-marge. Multident wordt geleid door de oprichter-zaakvoerder, Dhr Müller.

Omtrent Omega Dental

Omega Dental is de dentale divisie van Omega Pharma, een beursgenoteerd Belgisch bedrijf, behorend tot de top-5 van de Europese OTC-B2B-markt. Omega Dental is actief zowel naar tandartsen als naar tandtechnische labo's. Omega Dental is marktleider in de Benelux, en is ook actief in Frankrijk. Omega Dental (excl. Multident) verwacht meer dan 80 mio omzet in 2003, en staat aldus in voor ongeveer 11 % van de omzet van de groep Omega Pharma.

Multident binnen Omega Dental

Multident beschikt over een performant netwerk naar tandartsen en tandtechnische labo's. Doordat Multident actief is in de 3 deelsegmenten (consumables, equipment, tandtechniek) van Omega Dental, zijn veel synergieën mogelijk.
Omega Pharma is dan ook optimistisch over de toekomst van Multident en haar medewerkers na deze acquisitie. In 2005 zou de omzet van Omega Dental in Duitsland 20 Mio moeten overschrijden.

5/11//2003

Financiële informatie
De overname werd voor 2/3 met cash en 1/3 via aandelenruil gefinancierd. Aan alle opschortende voorwaarden, inclusief de toestemming van de Duitse Kartel-overheid, is reeds voldaan.


* Zowel Bodysol als Poudres T. Leclerc breiden sterk uit in België.


- Het Bodysol gamma wordt volgende week uitgebreid met aroma douchegels. Deze producten kwamen tot stand dankzij de samenwerking tussen Omega Pharma België (gespecialiseerd in huidverzorging) en LSBH ( 100 % dochter van Omega Pharma in Frankrijk, gespecialiseerd in aromatherapie), en beantwoorden aan een belangrijke trend om aromatherapie toe te passen in dagdagelijkse verzorgingsproducten. Het gamma, dat bestaat uit Bodysol aroma-douche Energy en Bodysol aroma-douche Tranquility, wordt vanaf de lancering (14/11/2003) door meer dan 2.000 Belgische apotheken gevolgd.

Poudres T. Leclerc kent een onverwacht groot succes in België. Poudres T. Leclerc is een hoogkwalitatief Frans gamma make- up en verzorgingsproducten met dermatologische waarborg, aangeprezen door verscheidene filmsterren, fotomodellen en beroepsvisagisten. Poudres T. Leclerc werd recent door Omega Pharma overgenomen, om de know-how en kwaliteit van de Franse organisatie te koppelen aan de verkoopsstructuren van Omega Pharma Europa, en aldus belangrijke groei te realiseren. Pouders T. Leclerc wordt alleen in exclusieve verkoopspunten (meestal apotheken) verkocht, omdat opleiding in Parijs, kennis van het gamma en correcte presentatie absolute vereisten zijn om de producten te kunnen adviseren.
Na enkele maanden hebben in België reeds ruim 130 verkoopspunten het volledige programma aangeschaft, zodat het uiteindelijke maximum van 300 exclusieve verkoopspunten, in plaats van op de voorziene datum 2006, reeds in 2004 zal bereikt worden.

5/11//2003

---- --