DELOITTE

Omzet Deloitte groeit met ruim 24%

Rotterdam, 5 november 2003 - Voor het zevende achtereenvolgende jaar heeft accountants- adviesorganisatie Deloitte in Nederland groei gerealiseerd. Temidden van een verslechterende economie kijkt Deloitte met tevredenheid terug op het boekjaar 2002/2003 waarin de omzet steeg met ruim 24% van 602 naar 749 miljoen euro. De groei kwam zowel autonoom tot stand als door de transactie met Andersen Nederland per 1 juni 2002.

Van het totale dienstenpakket van Deloitte is Assurance en Accountancy in omvang de belangrijkste discipline. De omzet van Assurance en Accountancy groeide in het verslagjaar met 44 miljoen euro naar ruim 395 miljoen euro, meer dan de helft van de totale omzet van de Deloitte-organisatie. Ook de belastingadviespraktijk behaalde het afgelopen boekjaar een uitstekend resultaat. Mede door de transactie met Andersen Nederland steeg de omzet van deze discipline van 101 naar 179 miljoen euro. Met name in de consultancy is het verslechterend economisch klimaat merkbaar. Over 2002/2003 groeide de omzet echter nog van 149 naar 175 miljoen euro.

Deloitte is inmiddels uitgegroeid tot de grootste (financieel) zakelijke dienstverlener van Nederland. Hoewel nieuwe regelgeving en marktontwikkelingen beperkingen opleggen aan de combinatie van controle en advies, blijft Deloitte waar het volgens de regels mag en door de cliënt is gewenst multidisciplinaire dienstverlening aanbieden. Dit alles in de overtuiging dat het multidisciplinaire concept de professionaliteit bevordert en de kwaliteit van haar dienstverlening ten goede komt.
Vanuit de doelstelling om geïntegreerde dienstverlening aan te bieden is het aantal kleinere kantoren van Deloitte gebundeld tot grotere eenheden. In deze nieuwe opzet beschikt Deloitte over een netwerk van ruim 50 vestigingen verdeeld over heel Nederland waar 7000 medewerkers werkzaam zijn.

De integratie met voormalig Andersen Nederland aan het begin van het afgelopen boekjaar is in Nederland met succes verlopen. Mede dankzij de aansluiting van de verschillende Andersen-praktijken is niet alleen de omzet, maar ook het totale aantal medewerkers zowel in Nederland als wereldwijd flink gegroeid. De totale omzet van de wereldwijde Deloitte-organisatie steeg over het boekjaar 2002/2003 met 21% tot 15,1 miljard dollar en het aantal medewerkers groeide naar 120.000 verdeeld over Deloitte-vestigingen in 150 landen. Ook werd Bill Parrett benoemd als wereldwijde CEO als opvolger van Jim Copeland die met pensioen ging.


05 nov 03 17:26