Politie Drenthe

woensdagmiddag 05-11-03

Emmen 05-11-2003 - Nieuws Politie Drenthe

Roel Hallink (06-51528156) en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot donderdagochtend 08.00 uur. Bert Visser neemt het hierna over.

Kop-staart aanrijding
EELDE - Op de A28 ontstond woensdag tegen het middaguur een kop-staart botsing tussen twee auto's. Een 30-jarige Assenaar reed van Groningen richting Assen voor hem werd geremd. De man kon niet op tijd stoppen en botste op zijn voorganger, een 63-jarige man uit Oosterwold. Geen van beide bestuurders raakte gewond.

Diefstal tractor
ANDEREN - In de nacht van zondag op maandag is een tractor gestolen van een terrein aan de Provincialeweg N33. De blauwe tractor van het merk Ford is voorzien van stickers van Staatsbosbeheer. De tractor was specifiek aangepast aan bosbouw. De onderzijde is voorzien van beplating en er zijn beugels bovenop geplaatst. De geschatte waarde van de tractor ligt rond de 10.000,-

Diefstal woning
GIETEN - In een woning aan de Asserstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Door een raam te forceren is men binnengekomen. Bij de inbraak zijn sleutels en een portemonnee ontvreemd. De hele woning is doorzocht.

KOEKANGE - In dezelfde nacht is ook ingebroken in een woning aan de Mr. H. Smeengeweg. De woning werd doorzocht. Hier werd een brandkast als buit meegenomen. In de brandkast zat een geldbedrag van enkele honderden euro's.

ASSEN - Het dievengilde heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook haar slag geslagen bij een woning aan de Begoniastraat. De aangever mist een grootbeeld TV, versterker en video/dvd-speler. Schadebedrag is onbekend.

Vernieling
HOOGEVEEN - Woensdagmorgen is er melding gedaan van vernieling. Er zijn vier ruiten vernield van de woningen die in aanbouw zijn in de Vriesestraat. De ruiten zijn ingegooid met gipsblokken. De totale schade wordt op zo'n 900,- geraamd.

Inbraak uit bedrijf
EMMEN - Bij een bedrijf aan de Wilhelminastraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Via de achterzijde hebben de daders het pand betreden. Het hele pand is doorzocht. Een kluis is meegenomen (de inhoud van de kluis is nog niet bekend). De politie heeft de kluis later die nacht gevonden aan de Kerkhoflaan.