5/11 Den Bosch

's-Hertogenbosch 05-11-2003

OPENBAAR DRONKENSCHAP, s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdagmiddag een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden op het Stationsplein in s-Hertogenbosch inzake openbaar dronkenschap. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd omdat ze de man op een vreemde manier zagen liggen op het Stationsplein. Onderzoek wees uit dat de man dronken was. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en later die dag met een proces-verbaal heengezonden.

MOGELIJKE INBREKER AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Een 28-jarige man (woonplaats onbekend) is dinsdagnacht aangehouden op de Buys Ballotweg in s-Hertogenbosch. De politie kreeg een melding dat er ingebroken werd in een woning in die straat. Toen zij ter plaatse kwamen zagen ze de man wegduiken in de struiken. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

WINKELDIEVEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige Bossche aangehouden in een winkel aan de Arena in haar woonplaats. De vrouw had kleding met een totaal bedrag van 300 weggenomen uit de winkel, maar ze werd betrapt door een medewerker. Zij is later die dag met een proces-verbaal heengezonden.


---

In een winkel op de Markt in s-Hertogenbosch werd dinsdagmiddag een 17-jarige inwoner van Drunen betrapt op diefstal van kleding. Twee jongens uit Waalwijk, 17 en 18 jaar, die bij de verdachte hoorden, werden ook meegenomen voor onderzoek. Bij controle bleek de 17-jarige inwoner van Waalwijk in het bezit te zijn van goederen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De twee 17-jarigen krijgen een proces-verbaal. De 18-jarige jongen is huiswaarts gestuurd.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL, Drunen

Een 22-jarige motorrijder uit Waalwijk is dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Beethovenlaan in Drunen. Een 49-jarige automobilist uit Drunen reed over de Beethovenlaan in de richt van de Duinweg. Hij wilde linksaf de Van Oldenbarneveldstraat in slaan. Ter hoogte van de bushalte stond een bus en daarachter vandaan reed het slachtoffer de weg op. Hij schoof onderuit en botste tegen de auto van de 49-jarige inwoner van Drunen aan. De motorrijder is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

MAN WEIGERT WEG TE GAAN, s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige Bosschenaar aangehouden aan de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch. De man weigerde een gebouw in die straat te verlaten, ondanks meerdere verzoeken. Daarop is de politie gebeld. Ook toen de politie gearriveerd was weigerde de man weg te gaan. Daarop werd hij aangehouden inzake huisvredebreuk. Hij is ingesloten.

BEKEURING VEILIGHEIDSWEEK HAMBAKEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdag in het kader van de Veiligheidsweek in de Hambaken 66 bekeuringen uitgeschreven. Zo bleken 35 bromfietsen opgevoerd te zijn en zeven bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze geen helm droegen. 16 bestuurders konden geen papieren tonen, bij vier bestuurders was de verlichting niet in orde en vier bestuurders werden voor overige verkeersfeiten bekeurd. Verder werden vijf bromfietsen uit het verkeer genomen voor nader onderzoek. Ook waarschuwde de politie bewoners voor fout parkeren.

AUTO ONTVREEMD BIJ WONINGINBRAAK, s-Hertogenbosch

Onbekenden hebben dinsdagnacht ingebroken in een woning aan de Adelheidstraat in s-Hertogenbosch. Daarbij hebben de daders kans gezien de autosleutels uit de woning weg te nemen en daarmee de auto van de bewoner te ontvreemden. Het betrof een blauwe Mercedes SLK 200 61-HS-LK. Uit de woning werden ook sieraden ontvreemd.

BROMFIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING, s-Hertogenbosch

Een 20-jarige bromfietster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch. Een 29-jarige automobilist uit Heerjansdam stond voor het verkeerslicht van de Deutersestraat linksvoorgesorteerd om zo de A59 richting Waalwijk op te kunnen rijden. Toen de lichten groen werden, draaide hij linksaf , maar kwam frontaal in botsing met de 20-jarige bromfietster. Vermoedelijk wilde zij de automobilist links passeren in plaats van er rechts om heen te rijden zoals dat op de weg wordt voorgeschreven. Het slachtoffer is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.