Provincie Drenthe

Drentse site landelijk voorbeeld

Ali Edelenbosch neemt gebiedensite in gebruik

Assen, 5 november 2004
Persberichtnummer 03-139



Gedeputeerde Ali Edelenbosch heeft vandaag in het provinciehuis in Assen een speciale website voor plattelandsontwikkeling officieel in gebruik genomen. In zeven gebieden werkt de provincie met lokale overheden, het bedrijfsleven en een groot aantal organisaties samen aan projecten, die onder meer de leefomgeving, natuur en economie moeten verbeteren. Om de bewoners en andere geĂŻnteresseerden beter te informeren en te betrekken bij de verschillende activiteiten, is deze site voor Plattelandsontwikkeling op Drentse maat ontwikkeld.

Het gaat om de gebieden Eelder- en Peizerdiep, Dentsche Aa, Hunze, Mars- en Westerstroom, Reest, Oude Diep en Zuidwest Drenthe. Voor ieder van deze gebieden is een zogenoemd Gebiedsprogramma opgesteld, waarin aangegeven wordt hoe de gebieden kwalitatief op een hoger plan kunnen worden gebracht. Kernbegrippen daarbij zijn duurzame ontwikkeling, economische versterking voor bewoners en gebruikers, een betere leef- en woonomgeving en goede mogelijkheden voor natuur- en landschapsbehoud.

Naast informatie over de gebieden zelf geeft de site een overzicht van afgeronde, lopende en toekomstige projecten, wordt ondernemers gewezen op de mogelijkheden die er voor hen zijn en wordt aangegeven op welke stimuleringsregelingen een beroep kan worden gedaan. Via links wordt doorverwezen naar andere organisaties die bij het gebiedenbeleid betrokken zijn.

De Drentse plattelandsite en die van Utrecht worden rond de jaarwisseling als eerste verbonden met de gebiedensite van het Ministerie van LNV. De Drentse site zal dan gaan dienen als landelijk voorbeeld.

U vindt de site via www.drenthe.nl, vervolgens Plattelandsontwikkeling op Drentse maat aanklikken of door www.(gebiedsnaam).Drenthe.nl te kiezen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl