Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Zwollenaar aangehouden na auto-inbraak Publicatiedatum: 05-11-2003

Een 37-jarige man uit Zwolle is woensdagochtend in Arnhem aangehouden op verdenking van een auto-inbraak op de Nieuwstraat. Rond half vijf 's ochtends waarschuwde een getuige de politie nadat ze gezien had dat er in een geparkeerde auto werd ingebroken. De verdachte kon even later aan de hand van een goed signalement worden ingerekend op de Walburgstraat. De man is voor onderzoek ingesloten. De eigenaar van de auto, een 28-jarige man uit Rotterdam, deed later aangifte en kon de vermiste goederen, die bij de inbraak waren ontvreemd, gelijk weer in ontvangst nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Doorwerther verdacht van flessentrekkerij Publicatiedatum: 05-11-2003

De politie heeft dinsdagavond in de wijk Malburgen-Oost een 27-jarige man uit Doorwerth aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. Nadat een taxichauffeur de man had afgeleverd in de wijk gaf deze aan niet te kunnen betalen, waarop de taxichauffeur de hulp inriep van de politie. Die hield de man aan op verdenking van flessentrekkerij, nadat hen gebleken was dat de verdachte Doorwerther vaker dit soort feiten had gepleegd. De Doorwerther bekende later de feiten waarvan hij verdacht werd en is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bromfiets kwijt na gevaarlijk rijgedrag Publicatiedatum: 05-11-2003

Een 19-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag nabij de Rijksweg Oost in zijn woonplaats zijn bromfiets kwijtgeraakt nadat hij door enkele agenten was aangesproken over zijn rijgedrag. De agenten hadden hem kort te voren met hoge snelheid op een wiel zien rijden over de Burgemeester Matsersingel en wilden hem daarover aanspreken. Bij het zien van de agenten ging de Arnhemmer er vandoor en pleegde diverse verkeersovertredingen. De agenten wisten de man uiteindelijk toch staande te houden en namen hem zijn bromfiets af voor technisch onderzoek. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt wegens ondermeer het rijden zonder helm, rijden zonder verzekering, snelheidsovertredingen en gevaarlijk rijgedrag. Bovendien bleek zijn bromfiets een aantal technische mankementen te vertonen waardoor technisch onderzoek noodzakelijk bleek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte bedreigt agent met dartpijl
Publicatiedatum: 05-11-2003

De politie heeft dinsdagmiddag in een winkel aan de Vijzelstraat een 42-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging. Agenten waren naar de man op zoek nadat hij eerder in een andere zaak een beveiligingsmedewerker met de dood zou hebben bedreigd. Op aanwijzen van de beveiligingsmedewerker werd de verdachte in een andere winkel aangehouden. Bij zijn aanhouding bedreigde de Arnhemmer de agenten met een dartpijl. Ook verzette hij zich tegen zijn aanhouding door met de pijl stekende bewegingen te maken. Met behulp van pepperspray kon de Arnhemmer worden overmeesterd en aangehouden. De man bleek later te worden gezocht omdat hij verdacht werd van een tweetal andere bedreigingen. De man is voor onderzoek ingesloten, de dartpijlen die hij in bezit had werden in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer met geweld beroofd van telefoon en laptop Publicatiedatum: 05-11-2003

Een 20-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag op de De Houtmanstraat in zijn woonplaats met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon en een laptop. Het slachtoffer liep rond half vier over straat en werd plotseling door een onbekende zonder aanleiding geschopt en geslagen. Vervolgens werd hem door de onbekende zijn laptop uit handen gerukt, waarna hij er vandoor ging. Twee anderen, die naar later bleek kennelijk bij de onbekende hoorden, raadden het slachtoffer aan de politie te bellen. Toen het slachtoffer zijn telefoon tevoorschijn haalde werd hem die ook afhandig gemaakt nadat hij wederom enkele trappen moest incasseren. Vervolgens maakten ook zij zich uit de voeten. Volgens het slachtoffer zou het gaan om drie jongens met een getint uiterlijk. Een had een normaal postuur, was ongeveer 1.70m lang en droeg een bruine jas met bontkraag en een witte pet, de ander droeg eveneens een bruine jas en een donkerblauwe broek en van de derde is slechts bekend dat hij een kort ringbaardje had en iets groter was dan de andere twee. Het slachtoffer had als gevolg van de mishandeling geen noemenswaardig letsel opgelopen. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op te reageren via 0900-8844, maar men kan ook terecht op het politiebureau aan de Beekstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Nijkerk - jongens bekennen opblazen van brievenbussen Publicatiedatum: 05-11-2003

Drie jongeren (een van 16 en twee van 17 jaar) uit Nijkerk hebben de afgelopen week tegenover de politie bekend een tweetal brievenbussen in hun woonplaats te hebben opgeblazen met vuurwerk. De politie kwam het drietal op het spoor nadat er afgelopen zaterdag even voor middernacht op de Van 't Hoffstraat en de Cornelis van Ramshorstlaan brievenbussen waren opgeblazen. Het drietal werd mede op grond van getuigenverklaringen aangehouden en heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De jongens verklaarden restant vuurwerk van vorig jaar te hebben gebruikt. Door het handelen van de jongens is voor minimaal 1400 euro schade aangericht aan de brievenbussen. Door een medewerker van TPG post is later aangifte gedaan. De jongens hebben zich bereid verklaard tot het treffen van een
schadevergoedingsregeling. Daarnaast hangt hen vermoedelijk een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606