Politie Drenthe

woensdagmorgen 05-11-03

Emmen 05-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Roel Hallink (06-51528156) en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Ongeval letsel
KLAZIENAVEEN - Dinsdagmiddag om halfvijf reed een 27-jarige vrouw uit Klazienaveen over de Dordsedijk van Weiteveen naar haar woonplaats. Kennelijk had ze de auto niet helemaal onder controle en kwam terecht in de rechterberm. De auto kwam in de sloot terecht en sloeg een paar maal over de kop. In een naastgelegen weiland komt de auto tot stilstand. De vrouw is met een hersenschudding overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

EELDE - Op de A28 is dinsdagavond om halfzes een kop-staart aanrijding geweest tussen drie auto's. Een 46-jarige vrouw uit Ekehaar reed van Groningen richting Assen. De vrouw moest remmen raakte daarbij een andere auto, botste tegen de vangrail en kwam op de zijkant op de weg tot stilstand. Hierdoor botste een 31-jarige vrouw uit Annen op deze auto. De vrouw uit Ekehaar en twee passagiers van 51 en 45 jaar zijn door de brandweer uit hun voertuig gehaald. Zij waren licht gewond. Ook de vrouw uit Annen is bij deze aanrijding lichtgewond geraakt. Door de aanrijding ontstond er een file zelfs tot in de stad Groningen. De A28 is ter plaatse ruim twee uur gestremd geweest. Door kijkers op de oostelijke baan ontstond er een kop-staart aanrijding tussen drie auto's. Hier bleef het bij blikschade.

Rijden onder invloed
ZUIDWOLDE - Dinsdagavond tegen halfzeven heeft de politie een 25-jarige man uit Zuidwolde gecontroleerd op alcohol gebruik. De man blies 845µg/l (1,9 promille). Dit levert hem een dagvaarding op. Het rijbewijs van de man is ingenomen ook wordt gevorderd dat de man een hernieuwd onderzoek naar zijn rijvaardigheid zal moeten afleggen.

HOOGEVEEN - Later op dezelfde avond zag de politie op de Griendsveenweg een 28-jarige automobilist slingerend rijden. Daarop is bij de man een blaasproef afgenomen. Het resultaat was 280 µg/l (ongeveer 0,6 promille), dit was goed voor een dagvaarding.

EXLOO - In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Veldakkerweg een 51-jarige man uit Klijndijk gecontroleerd. De man blies 355 µg/l (ruim 0,8 promille). De man ging met een dagvaarding naar huis.

Winkeldieven gesnapt
ASSEN - Bij een winkelpand aan het Monderiaanplein is dinsdagmiddag één winkeldief aangehouden. De 18-jarige vrouw uit Zoetermeer had kleding en lingerie weggenomen en is door de politie gehoord. Later bleken nog twee dames van 14 en 17 jaar, beiden afkomstig uit Emmen, betrokken bij de diefstal. Alle dames krijgen een dagvaarding.

Man overleden
HOOGEVEEN - Dinsdagavond rond tien uur werd in de Fazant een 55-jarige man gevonden. Deze man vertoonde geen tekenen van leven. Levensreddende handelingen van het ambulancepersoneel hadden geen resultaat. Tot op heden is onduidelijk waaraan de man is overleden. Politie stelt onderzoek in en op het lichaam van de man zal sectie verricht worden.

Illegale zender ontmanteld
ZUIDWOLDE - In samenwerking met de radio controle dienst heeft de politie dinsdagavond tegen negen uur geholpen bij de ontmanteling van de illegale piratenzender Piraten Combinatie. In een caravan aan de Slagendijk waren een 37-jarige man uit Zuidwolde en een een evenoude man uit Hoogeveen aanwezig. Een FM-zender en versterker zijn in beslag genomen.