Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



5 november2003



Aalten - valpartij met fiets


Een 51-jarige inwoner uit Lichtenvoorde liep gisterenavond op zijn tocht van Aalten naar Lichtenvoorde bij een valpartij een hoofdwond op toen hij met z'n fiets ten val kwam. Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur op de Bolwerkweg en de hebben hem om verdere ongelukken te voorkomen thuis afgeleverd. De man bleek namelijk iets te diep in het glaasje hebben gekeken.



Doetinchem - diefstal auto's


De één is zijn auto nog kwijt, de ander heeft hem inmiddels terug. Dit overkwam gisteren een 37-jarige Doetinchemse, haar zwarte BMW type 320, gekentekend ZR-24-XS werd in alle vroegte weggenomen vanaf de Kolonel Wilsonstraat. In de buurt werd de auto van een 48-jarige man uit Ulft aangetroffen die eerder die dag gestolen was vanaf de Stationsstraat. De auto was vanwege benzinegebrek gestrand bij een rotonde aan de Europaweg.



Etten - inbraak in woning


Aan de Zeddamseweg is gisteren overdag ingebroken. Men heeft een tuindeur van de woning geforceerd en de hele woning doorzocht. Er werden o.a. een laptop, een fototoestel en diverse cd's gestolen.



Vragender - inbraak in woning


Ook bij een woning aan de Oude Winterswijkseweg werd ingebroken. De inbraak vond gisterenavond plaats waarbij de inbrekers nogal ruim de toegang tot de woning hebben geforceerd. Uit de woning werden o.a sieraden ontvreemd.



Winterswijk- man reist met vervalste OV-jaarkaart


Een 24-jarige jongeman uit Groenlo is aan het begin van de avond bij het Beatrixpark door de politie uit de bus gehaald, omdat de chauffeur gezien had, dat hij op een vervalste OV-jaarkaart reed. In de bus had hij niet willen meewerken aan een onderzoek, reden om de politie te bellen.
Aan het politiebureau biechtte de jongeman al snel op, dat de kaart van iemand anders was en dat hij de foto had vervangen. De man is in verzekering gesteld, om de waarheid van zijn verhaal te controleren.



Aalten- loeiende koeien


Een oplettende inwoner meldde even na middernacht, dat er ergens in de omgeving van de Gendringseweg koeien stonden te loeien. Dit is gezien het tijdstip niet normaal en agenten stelden een onderzoek in. Bij de Akkermateweg troffen zij de loeiende dames aan, waarna contact met de eigenaar werd gelegd.
Deze gaf aan, dat er net enkele kalveren en zoogkoeien in de buurt van andere koeien waren geplaatst hetgeen voor enige beroering in de veestapel zorgde. Zodra men gewend is zal dit over zijn. De "stadse" lezer zal met dit bericht weer iets over het leven op het platte land leren!



Winterswijk - verkeerscontrole


Gisterenavond hebben agenten op de P.J. Oudlaan een controle gehouden en daarbij werd speciaal aandacht besteed aan de bromfietsen. Zes bleken te zijn opgevoerd, één bestuurder had geen certificaat, één droeg geen helm, één had een kapot achterlicht.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --