Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 5 november 2003 Publicaties - 5 november 2003
Gedenkteken voor duizend jaar oude Brunssumers Raadsvergadering op 11 november 2003
Jeugdproblematiek: ben er zo vroeg mogelijk bij! Brunssum presenteert Fotoarchief van gemeente op Internet Gemeente plaatst bladkorven Maandelijkse sirenetest weer ingevoerd Meer licht in De Egge en Contracten voor beter wonen in Brunssum U vindt veilig wonen Brunssum wil meer bewegen Overlast van steenmarters? Meld het bij de gemeente!
Nieuwe beheervisie en maatregelenplan voor Brunssummerheide Raadsvergadering van 28 oktober 2003
Wijkatlas 2003 op internet Laat uw stem horen via het referendum Koopzondagen 2003 Spreekuren wethouders
Alles wat u wilde weten over Brunssum
Evenementenkalender 2003 JONGEREN IN BRUNSSUM:
Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig? Toewijzing gehandicaptenparkeerplaats
De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning Verkeersspreekuur Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
Vul uw bouwaanvraag goed in!
Heeft m'n buurman bouwplannen?
DUALISME IN DE GEMEENTEPOLITIEK:
Nieuwe raadsgriffier
Dualisme in de gemeentepolitiek
Inspreekuur voor burgers

---

Raadsvergadering op 11 november 2003

De gemeenteraad komt voor een vergadering bijeen op dinsdag 11 november 2003 in de raadzaal van het Bestuurscentrum. De vergadering op 11 november begint om 08.30 uur. Deze vergadering zal door de Lokale Omroep Onderbanken rechtstreeks op televisie worden uitgezonden op kanaal 50+ (704,25 Mhz). Belangstellenden zijn ook van harte welkom op de tribune in de raadzaal.

De agenda en bijbehorende vergaderstukken liggen voor publiek ter inzage bij de balie in de hal van het Bestuurscentrum, in de bibliotheek en in d'r Brikke-oave.

Op de agenda onder meer de volgende onderwerpen:

Programmabegroting 2004
In de Programmabegroting 2004 heeft het college de speerpunten van het financiële beleid voor het jaar 2004 vastgelegd, vertaald naar 5 ambities: een groene leefomgeving, een aantrekkelijk woonklimaat, het voorzieningenniveau, de sociaal-economische structuur en de sociaal-culturele structuur. Het college vraagt aan de raad om de Programmabegroting 2004 vast te stellen.

MeerjarenInvesteringsPlan Openbare Ruimte
In het MeerjarenInvesteringsPlan (MIP) Openbare Ruimte heeft het college de investeringen vastgelegd in wegonderhoud, beheer openbaar groen, rioolbeheer, verkeersveiligheid en openbare verlichting voor de jaren 2003 tot en met 2006. De raad wordt gevraagd in te stemmen met het MIP.

Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs
De schoolbesturen sturen jaarlijks een aantal verzoeken in om realisering van huisvestingsvoorzieningen. De raad dient vervolgens een programma vast te stellen waarin is aangegeven welke voorzieningen gerealiseerd zullen worden. Aan de raad wordt nu gevraagd om het concept-programma voor 2004 vast te stellen.

Grondnota gemeente Brunssum
In de Grondnota legt de gemeente Brunssum het grondbeleid vast. Grondbeleid wil zeggen dat de gemeente probeert het gebruik van ruimte binnen de gemeente (bijvoorbeeld voor wonen) zodanig te sturen dat het aansluit bij de maatschappelijke behoefte. De vorige Grondnota werd vastgesteld in 1991. De raad wordt gevraagd de nieuwe Grondnota vast te stellen, waarin landelijke en lokale ontwikkelingen in ruimtelijk beleid zijn meegenomen.

Belastingmaatregelen 2004
Het college vraagt aan de raad de volgende concept-verordeningen voor 2004 vast te stellen: onroerende-zaakbelasting, afvalstoffenheffing, hondenbelasting, rioolrecht, legesverordening, precariobelasting en gebruiks- en genotsretributies, lijkbezorgingsrechten, marktgelden, toeristenbelasting, en de CAI-tarieven.

---

Toewijzing gehandicaptenparkeerplaats

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten in de nabijheid van het pand Beekstraat 24.

Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Hoe dat moet staat in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
Op woensdag 29 oktober onthulden wethouder Jan Steiner en deken P. Het gedenkteken ligt in het noordelijk deel van de begraafplaats, langs de Merkelbeekerstraat en nabij het nieuw aangelegde strooiveld. Raadsvergadering van 28 oktober 2003 De gemeenteraad kwam voor een vergadering bijeen op dinsdag 28 oktober 2003. Tijdens deze vergadering zijn onder meer de volgende besluiten genomen.

Verklaring coffeeshop
Burgemeester C. Brocken las bij aanvang van de vergadering een gezamenlijke verklaring van de raadsfracties voor waarin het besluit is neergelegd om het coffeeshop-dossier te sluiten. Raad en college beloven in de verklaring lering te trekken uit het gebeurde voor de toekomst, met name als het gaat om verandering van beleid, politieke omgangsvormen, actieve informatieplicht en communicatie tussen raad en college.
mogelijk te maken, heeft de raad besloten om voor het gedeelte van het bedrijventerrein dat aan de familie Scholl toebehoort, een voorbereidingsbesluit te nemen.
het nemen van een voorbereidingsbesluit. De raad heeft een dergelijk besluit genomen.
De raad is akkoord met het verzoek van Wonen Zuid. gemeenteraad heeft ingestemd met de volgende vergoedingen. vogelpestcrisis. De raad heeft besloten om dit verzoek niet te honoren en geen donatie te storten omdat hiermee de weg vrij wordt gemaakt voor toekomstige soortgelijke verzoeken.
De raad heeft de nota 'Beleidskaders activerend arbeidsmarktbeleid Oostelijk Zuid-Limburg' vastgesteld. In deze nota is onder meer vastgelegd hoe de deelnemende gemeenten, waaronder Brunssum, in de komende jaren tot en met 2005 werkzoekenden willen activeren om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren.
De raad heeft het milieubeleidsprogramma 2003-2006 vastgesteld. In dat programma legt de gemeente Brunssum de visie, strategie en uitvoering vast op het gebied van milieu, leefkwaliteit en duurzaamheid. In een amendement (ingediend door de fracties van PAK, PvdA en VVD) heeft de raad het college opgedragen om bij de omliggende gemeenten actief draagvlak te zoeken voor samenwerking op het gebied van milieu, in de breedste zin van het woord. Het amendement werd gesteund door CDA, BCD, PAK, PvdA en VVD.
De raad heeft ingestemd met de ontwerp-begroting 2004 van de Brandweer Parkstad Limburg.
nieuwe rollen helder zijn vastgelegd. De raad heeft twee verordeningen vastgesteld. Eén verordening heeft betrekking op de financiële functie van de gemeente en de relatie tussen raad en college. De andere verordening regelt de opdracht van de raad aan de externe accountant voor de controle van de jaarrekening.