Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Stroe - automobilist mishandeld bij verkeersruzie Publicatiedatum: 05-11-2003

Een 41-jarige automobilist uit Rijssen heeft woensdagochtend bij de politie aangifte gedaan van mishandeling op de A-1 ter hoogte van Stroe. Volgens het slachtoffer, dat licht gewond was geraakt, zou hij woensdagochtend omstreeks half zeven tijdens het inhalen van een paar vrachtwagens rechts zijn ingehaald door de bestuurder van een bestelauto. Toen die vervolgens weer naar links wilde invoegen bleek daar op dat moment geen ruimte meer voor te zijn. De bestelautobestuurder probeerde dat toch, waarop de buitenspiegels van beide voertuigen elkaar raakten. Kort hierop zou de Rijssenaar door de bestelauto gedwongen zijn tot stoppen op de vluchtstrook, waarna twee inzittenden uit de bestelauto stapten. Een van hen zou de Rijssenaar vervolgens in het gezicht hebben geslagen, waarna beiden weer vertrokken en via de afrit Stroe de snelweg zouden hebben verlaten. De Rijssenaar moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed later aangifte bij de politie, die een nader onderzoek instelt. Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie in Barneveld via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - snelheidscontrole
Publicatiedatum: 05-11-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag bij een controle op de Scherpenzeelseweg 20 snelheidsovertreders geflitst. Tussen kwart over acht 's ochtends en een uur 's middags werd van ruim 2100 voertuigen de snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Verkeersongevallen als gevolg van te hard rijden is voor de politie reden voor regelmatige snelheidscontroles op de Scherpenzeelseweg. Uit de ongevalscijfers van de politie blijkt het aantal verkeersongevallen op het traject tussen Scherpenzeel en Barneveld te stijgen: in 2001 bedroeg het aantal ongevallen 26, waarvan 8 met gewonden. In 2002 registreerde de politie 29 verkeersongevallen, waarvan 6 met gewonden en 1 met dodelijke afloop. De meeste ongevallen deden zich voor buiten de bebouwde kom.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - bromfietsers botsen: 1 lichtgewonde Publicatiedatum: 05-11-2003

Bij een frontale aanrijding tussen twee bromfietsers op de Wesselseweg in Barneveld is dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Barneveld licht gewond geraakt. De beide bromfietsen liepen rondom schade op. Het ongeval deed zich omstreeks twee uur voor, toen een 17-jarige jongen uit Kootwijkerbroek over de Wesselseweg vanuit zijn woonplaats richting Barneveld reed. Vermoedelijk doordat hij onvoldoende rechts hield botste hij op een tegenligger, het 17-jarige slachtoffer. De Barnevelder liep als gevolg van de aanrijding verwondingen op aan zijn heup en handen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 05-11-2003

Bij winkeldiefstallen in Ede zijn dinsdag drie verdachten door de politie aangehouden. Op de Telefoonweg werd omstreeks negen uur een 47-jarige vrouw uit Ede door winkelpersoneel in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De vrouw wordt ervan verdacht drank te hebben gestolen en gaf na haar aanhouding een valse naam aan de politie op. De vrouw bekende later en kreeg voor beide feiten een proces-verbaal. De vrouw kreeg een boete van 130 euro opgelegd. Bij het niet betalen daarvan moet zij voor de rechter verschijnen. Even voor drie uur 's middags liepen op de Achterdoelen twee jongens van 13 jaar uit Ede tegen de lamp nadat zij bij een winkel kleding zouden hebben ontvreemd. De jongens hadden de kleding van prijskaartjes ontdaan en aangetrokken, daarover hadden ze hun eigen kleding aangedaan en wilden zonder betalen de zaak verlaten. Winkelpersoneel had het duo echter door en greep hen in de kraag, waarna ze aan de politie werden overgedragen. Beiden bekenden later voor een totaalbedrag van 150 euro aan kleding te hebben ontvreemd en kregen een dagvaarding om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - verkeerscontroles
Publicatiedatum: 05-11-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in Wageningen verkeerscontroles gehouden. Op de Hollandseweg werd tussen 08.00 en 09.30 uur gecontroleerd op snelheid en gordelgebruik. De controle leverde in totaal 15 bekeuringen op, waarvan 10 wegens het nalaten van het gebruik van autogordels. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u, terwijl daar 50 de limiet is. Op de Grintweg controleerde het VHT tussen 10 en 12.30 uur. In totaal 7 bestuurders hadden de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden en 11 bestuurders kregen een bon omdat ze de autogordels niet droegen. Een bestuurder, een 62-jarige man uit Bennekom, werd omstreeks tien uur achter het stuur aangetroffen met een alcoholpromillage van 1,0 (bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Daarnaast werden vijf bromfietsers bekeurd die met een opgevoerde bromfiets over de weg hadden gereden. Op de Lawickse Allee werd door het VHT tussen acht en een uur 's middags een snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom. Onder ruim 3400 passanten bleken 29 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u te hebben overschreden. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 115 km/u. Op de Diedenweg liepen bij een snelheidscontrole tussen half negen en half twee 's middags 257 hardrijders tegen de lamp. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid van 86 km/u genoteerd, terwijl daar 50 mag worden gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---