Utrechtstad, 09.30 uur

Utrecht 05-11-2003 - Persberichten district Utrecht stad

Mannen aangehouden na inbraak

UTRECHT- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden na inbraak in een boot. Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een boot welke lag afgemeerd aan de Jutfaseweg. De politie ging poolshoogte nemen en trof een 52-jarige man uit Utrecht aan die met een televisie in zijn handen rondliep. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat een 30-jarige man ook met de inbraak te maken had. Ook hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Auto te water

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een gestolen auto het water ingeduwd. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een viertal jongens een auto in het water hadden geduwd ter hoogte van de Rooseveltlaan. De brandweer en politie werden gewaarschuwd en duikers van de brandweer gingen te water om te kijken waar de auto lag. De auto werd getraceerd en het bleek hier om een gestolen blauwe Opel Kadett te gaan. De auto is uit het water getakeld. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op de Brailledreef, de Oudenoord en het Zandpad werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 31 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen w.o niet dragen autogordel, niet dragen helm en rijden in strijd met geslotenverklaring. Op de Amsterdamsestraatweg werd ook een verkeerscontrole gehouden. Hier werden 29 bekeuringen uitgeschreven voor oa.niet handsfree bellen, rijden over de busstrook, verlopen apk en negeren aangegeven rijrichting.

Paard overleden na aanrijding

HARMELEN- Op dinsdagmiddag ontstond er een aanrijding tussen een paard en een auto. Omstreeks 16.30 uur reed een ruiter op zijn paard over de Reijerscop en het paard werd toen aangereden door een tegemoetkomende auto. Het paard brak door de aanrijding zijn been. Het letsel was van dien aard dat het paard later moest worden afgemaakt. De ruiter raakte niet gewond. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.