Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (02/11)

Oosterhout, zondag 2 november 2003

Rijgedrag wijst op alcoholgebruik
WERKENDAM: Op vrijdagavond 31 oktober controleerde de politie op de Tol een automobilist op het rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man was aanleiding voor een controle. Hij maakte een vreemde manoeuvre en reed daarna door rood licht. Nadat de 28-jarige Werkendammer in het politiebureau een ademanalyse had ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. De uitslag was 360 ug/l (microgram alcohol per liter uit geademde lucht) De wettelijk toegestane maximum waarde is 220 ug/l. De politie maakte tegen de bestuurder proces-verbaal op.

Lawaaimaker gaat op de bon
WERKENDAM: Op zaterdagmorgen 1 november rond 6.30 uur ontving de politie rond 06.30 uur diverse meldingen van harde (house-) muziek uit een woning aan de Bereklauw. De agenten constateerden dat er inderdaad sprake was van ernstige geluidsoverlast en spraken de bewoner hierop aan. De 28-jarige man kreeg een bekeuring van 69,-

Politie vordert rijbewijzen in van snelheidsovertreders WIJK EN AALBURG: Op zaterdag 01 november 2003 betrapte de politie twee snelheidsduivels. Beide automobilisten reden met een veel te hoge snelheid over de Provincialeweg-Oost. Een 38-jarige inwoner uit Wijk en Aalburg werd geklokt met een snelheid van 143 km/u. Een 39- jarige inwoner uit Veen reed met een snelheid van 138 km/u. Op deze locatie geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Beide bestuurders mochten direct het rijbewijs inleveren bij de politie. De politie stuurt beide ingevorderde rijbewijzen naar Justitie, dit in afwachting van de berechting van beide verdachten.

Brutale poging tot beroving
TERHEIJDEN: De politie onderzoekt een poging tot beroving die op vrijdagavond 31 oktober plaatsvond. Omstreek 22.30 stond een Bredanaar op de afrit van de A59 (Terheijden) voor het rode licht stond te wachten. Twee nog onbekende mannen verrasten hem en eisten geld. Een van de daders sprong onverwacht voor zijn auto, terwijl de andere op het portierraam bonsde. De Bredanaar liep enkele klappen op toen het duo hem uit de auto wilde trekken. Het slachtoffer verloor daarbij zijn bril maar wist aan zijn belagers te ontkomen door met hoge snelheid weg te rijden. Er is door de daders niets buitgemaakt. Het slachtoffer heeft een flinke zwelling onder het linkeroog opgelopen. Daarnaast is er schade ontstaan aan zijn auto en mist de man zijn bril. Het slachtoffer deed aangifte van poging tot beroving. De politie vond op de bewuste locatie diverse sporen van dit feit aan.

Woninginbreker verjaagd met bezem
LAGE ZWALUWE: In de nacht van zaterdag 1 november werden bewoners van een woning aan de A. Kuijperstraat te Lage Zwaluwe wakker van geluid in de woning. Dat was rond 03.50 uur. Toen de zij poolshoogte gingen nemen, stuitten zij beneden in de woning op een inbreker. De inbreker bedreigde hen met een mes. De bewoner heeft hierop de met behulp van een ter hand genomen bezemsteel de inbreker weten te verjagen. De dader vluchtte via de achterzijde van de woning weg. Hij klom over diverse schuttingen om via door diverse tuinen aan het zicht te ontkomen. Hij maakte een tas met persoonlijke documenten (paspoort, rijbewijs, bankpassen etc) buit. Door de politie wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld. Daarbij is al een buurtonderzoek verricht en heeft de technische recherche diverse dadersporen veilig gesteld.

Gestolen taxibus snel weer terecht
RAAMSDONKSVEER: Op vrijdagavond 31 oktober werd voor een café aan de Grote Kerkstraat een taxibus gestolen. De chauffeur moest in het café een klant roepen en had de bus met draaiende motor achtergelaten. In die tijd heeft de nog onbekende dader kans gezien de bus mee te nemen. Even later werd het voertuig op het Anker in diezelfde plaats terug gevonden. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Verkeersongevallen in Waalwijk
WAALWIJK: De politie Waalwijk behandelde het afgelopen weekend een aantal verkeersongevallen.
Op de kruising Bachlaan met de Eerste Zeine vond zaterdag 1 november een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist. De automobilist, een 37-jarige inwoner uit Kaatsheuvel, reed rond 13.00 uur over de Bachlaan. Bij het nemen van de bocht richting Eerste Zeine zag hij vermoedelijk de fietser over het hoofd. De fietser betreft een 56-jarige man uit Waalwijk en reed op het fietspad. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het 2-steden ziekenhuis te Tilburg.
Een 27-jarige inwoner uit Oisterwijk reed zaterdagmiddag 1 november, omstreeks 16.30 uur over de A59. Bij de afslag Waalwijk nam hij de bocht vermoedelijk met een te hoge snelheid. Hierdoor kwam hij in aanrijding met een lichtmast. De bestuurder raakte daarbij niet gewond.
Op zondag 2 november omstreeks 3.30 uur reed een 37-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch met zijn auto een greppel in. Dit ongeval vond plaats op de zuidelijke rijbaan van de A-59 (Labbegat) ter hoogte van het tankstation.. De man nam de bocht te ruim en schoof met zijn auto de sloot in. De man liep geen letsel op.

Politie controleert op drugsbezit in het centrum van Oosterhout OOSTERHOUT: Op van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november werd in het centrum van Oosterhout een controle uitgevoerd in het kader van de Opiumwet. De controles werden gehouden op het Santrijnhof, de Schapendries, de Torenstraat, de Strijenstraat, de Klappeijstraat, Leijsenhoek en de Markt. De politie werkte met vijf geüniformeerde koppels en vier agenten in burger. Twaalf personen die soft-drugs op straat gebruikten zijn gecontroleerd. Zij waren in het bezit van hash/wiet in de gedoogde hoeveelheid.Tevens zijn tien autos doorzocht, waarbij geen verdovende middelen werd aangetroffen. Verder trad de politie op tegen een aantal andere zaken, 4 x wildplassen, 1 x foutparkeren, 2 x geen helm als bromfietser, 1x snelheid auto en een bromfietser in het voetgangersdomein.

Automobilist botst frontaal op rijdende wegafzetting OOSTERHOUT: Op zaterdag 01 november reed een 42-jarige bestuurder uit Zeist met een bestelauto op de Rijksweg A-27 onder Oosterhout in de richting Breda. In de nabijheid van de afslag Oosterhout-Zuid stond op de rechterrijbaan een aanhangwagen met daarop een grote verlichte pijl. De rijdende afzetting van Rijkswaterstaat was bedoeld om het verkeer op de linker rijbaan te geleiden, vanwege wegwerkzaamheden aan de afslag Oosterhout. De Zeistenaar heeft, door nog onbekende oorzaak, de verlichte pijl te laat opgemerkt en botste er frontaal tegenaan. De bestuurde hield aan de aanrijding een pijnlijk gezicht over. Hij klapte namelijk met zijn gezicht bovenop het stuur van zijn auto. De airbag waarmee de auto was uitgerust, bleek niet te zijn afgegaan. Uit onderzoek is gebleken dat de wegwerkzaamheden en de daar voor gebruikte borden en pijlen op de juiste wijze en duidelijk zichtbaar waren aangebracht. De politie maakte proces-verbaal op en liet de auto weg takelen van de plaats van het ongeval.

Bron: Jeroen Steenmeijer