Ingezonden persbericht

Sieraden expositie Galerie Fanny van Biesen in Hilversum

Galerie Fanny van Biesen opent 2 november haar tweede verkoopexpositie. De exposanten in de nieuwe tentoonstelling zijn Poelie Jansen, Robine Ehrenburg en Joeri Dijkman en Mireille Ponsioen van Metal Art. De combinatie van deze goudsmeden biedt opnieuw een divers aanbod van verschillende stijlen.

Poelie Jansen
Al sinds enkele jaren werkt Poelie Jansen als zelfstandig sieraadontwerper en veel van haar was eerder te zien in vooraanstaande galerieën en in exposities. Verschillende inspiratiebronnen zoals de natuurlijke elementen, hemellichamen en verschillende culturen voeden de vormentaal van Poelie en vormen de rode lijn in het werk. In haar ontwerpen gebruikt Poelie vaak uiteenlopende materialen gebruikt, waarbij ze goud en zilver combineert met diverse soorten edelstenen. Spiraalvormen in warme kleuren in combinatie met gekleurde edelstenen komen steeds terug in haar werk. Het gebruik van geoxideerde metalen geeft de sieraden kleuren en texturen, waardoor ze een extra dimensie krijgen. Voor de expositie in Hilversum bij Galerie Fanny van Biesen heeft Poelie zich laten inspireren door een reis die zij maakte door Peru en Bolivia.

Robine Ehrenburg
Robine Ehrenburg smeedt en emailleert sieraden, waarbij zij ernaar streeft dat elk stuk een unicum is. Hierbij gebruikt zij uitsluitend edele metalen, echte edelstenen en parels. Ehrenburg heeft zich gespecialiseerd in vensteremail ofwel plique-à-jour, een techniek die veel werd toegepast in de Jugendstilperiode Een deel van de collectie is handbeschilderd in email door Pita Snoeck, schilderes te Hilversum. Daarnaast vormen werkstukken geïnspireerd op het surrealisme van Magritte onderdeel van de collectie.

Metal Art
Joeri Dijkman en Mireille Ponsioen vormen het succesvolle team van Metal Art. Zij ontwerpen en vervaardigen sieraden, waarbij goud, vaak combineren met titanium en diamant. De vormgeving van het werk is vooruitstrevend en eigentijds. Bij de uitvoering staan vakmanschap en perfectie hoog in het vaandel. Hiervoor maken zij gebruik van eeuwenoude ambachtelijke technieken, maar hebben zij ook de beschikking over een aantal moderne CAD-CAM machines. Voor het presenteren van nieuwe ontwerpen gebruik Joeri een geavanceerd computerprogramma waarmee hij 3-dimensionaal sieraden kan tekenen. Een nieuw sieraad kan zo van alle kanten bekeken worden al voordat het is uitgevoerd.

De expositie loopt van 2 november tot en met 27 december. De opening vindt plaats zondag 2 november van 13.00 tot 16.00 uur.

Galerie Galerie Fanny van Biesen, Bussummerstraat 51, Hilversum.