Politie Groningen

Persberichten zondag 2 november 2003

Provincie Groningen 02-11-2003 -

Westerlee: dodelijk verkeersongeluk
Op de Ontsluitingsweg in Westerlee is zaterdagnacht een auto in de naastgelegen sloot geraakt en daarbij is een in de auto zittende 38-jarige man uit Scheemda ter plaatse overleden. Een surveillerende agent kwam op de Raadhuislaan in Oude Pekela een 41-jarige man uit Scheemda tegen die daar met een bebloed hoofd liep. Hij verklaarde tegen de agent met zijn auto een ongeluk te hebben gehad en dat zijn vriend nog in de auto zat. Direct werd de ongevalsplek opgezocht en getracht eerste hulp te bieden aan het in de auto zittende slachtoffer. Hij bleek ter plekke te zijn overleden. De 41-jarige man verklaarde te hebben gereden en in het ziekenhuis waarheen hij werd gebracht voor behandeling van zijn verwondingen werd een bloedproef afgenomen.

Woudbloem: rijden onder invloed
Op de Woudbloemlaan in Woudbloem werd zaterdagnacht een 21-jarige automobilist uit Hellum gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man een promillage van 1.0. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Stadskanaal: inbrekers aangehouden
De politie kreeg zaterdagnacht de melding dat een bewoner van de Frieselaan in Stadskanaal enkele inbrekers in zijn woning had overlopen. Uit de woning bleek in ieder geval een dvd-speler te zijn ontvreemd. Bij een onderzoek in de omgeving herkende de bewoner op de Verlengde Brugkade twee van de inbrekers. Een 22-jarige man uit Musselkanaal en een 33-jarige man uit Nieuw Buinen werden als verdacht aangehouden. Zij zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Winschoten: man (22) aangehouden voor bedreiging
Na een concert zaterdag in de Klinker in Winschoten ontstonden er buiten op de UD Stikkerlaan enkele opstootjes. Beveiligingsmedewerkers probeerden de zaak te reguleren maar werden door een 22-jarige man uit Westerlee bedreigd. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Op het bureau bekende hij de bedreiging.

Marum: agressieve man (18) aangehouden
De politie hield zaterdagnacht een 18-jarige man uit Marum aan verdenking van mishandeling. De man die enige weken geleden ook al voor problemen had gezorgd bij een horecagelegenheid aan de Kruisweg, viel zaterdagnacht nietsvermoedende bezoekers lastig. Hij mishandelde ook een bezoeker wat werd gezien door een beveiligingsmedewerker. De agressieve jongeman kon worden aangehouden en is vastgezet voor nader verhoor.

Zevenhuizen: tasjesdief aangehouden
In een horecagelegenheid aan het Hoofddiep in Zevenhuizen werd zaterdagnacht een 23-jarige man uit Tolbert door personeel betrapt op het stelen van een tasje. Een van de bezoeksters waarschuwde het personeel dat de man het tasje had gestolen. De gewaarschuwde politie hield de man aan die zich mogelijk ook nog schuldig heeft gemaakt aan het onzedelijk betasten van een andere bezoekster. Onderzoek is ingesteld.

Leek: rijden onder invloed
Na een echtelijke ruzie zaterdagochtend reed een 50-jarige inwoner uit Leek in beschonken toestand in zijn auto bij zijn woning weg. De politie kwam de man tegen op de G Wilhelmlaan waar hij de blaastest moest ondergaan. Hij scoorde een promillage van 1.0 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Delfzijl: banden van dertig autos lekgestoken; getuigen gezocht De politie kreeg zaterdagochtend meerdere meldingen uit Delfzijl-Noord dat in de Platenbuurt van meerdere autos de banden waren lekgestoken. Na een inventarisatieronde stond de teller op dertig voertuigen waarvan een of twee banden waren lekgestoken. De voornamelijk autos stonden op de Middelplaat, Robbeplaat, Koningsplaat, Horsbornplaat, Bosplaat, Biessumerwaard en op de Europaweg waren twee banden van een vrachtwagen lek. Zeer waarschijnlijk zijn de vernielingen in de voorafgaande nacht gepleegd. De politie is naarstig op zoek naar getuigen die in de vrijdagnacht mogelijk is verdacht hebben gezien in een van de genoemde straten. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl via 0900 8844 (lokaal tarief).

BERICHTEN STAD GRONINGEN KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND