ESSENT NV
http://www.essent.nl

Kwart miljoen abonnees voor @Home

Kabelinternet wint aan populariteit

De divisie Kabelcom van Essent verwelkomt zaterdag 1 november de 250.000ste abonnee van @Home kabelinternet. De internetprovider maakt een spectaculaire groei door. Begin dit jaar waren er nog 200.000 abonnees. In nog geen jaar is het aantal gegroeid naar een kwart miljoen. Hieraan wordt zaterdag 1 november speciaal aandacht besteed, tijdens de relatiedag van @Home in Six Flags.

Ruim zes van de tien Nederlanders heeft thuis toegang tot internet via een personal computer, blijkt uit onderzoek van het CBS. Zo'n 57 procent van de Nederlanders ouder dan zestien surft wekelijks op internet meldt NFO Trendbox. Hoewel de meeste Nederlanders (60 procent) nog steeds gebruik maken van het inbellen via het telefoonnet, groeit het aantal breedbandinternetters. Nederland kent nu zo'n 1,4 miljoen breedbandinternetters. Dat betekent dat circa drie op de tien huishoudens beschikken over een snelle internetverbinding via de kabel of adsl.

Groei marktaandeel
Breedbandinternetters gebruiken hun snelle verbinding vooral voor het downloaden van muziek en films. Een vast tarief, hoge snelheid, altijd on line en het gebruikersgemak zijn de voordelen van kabelinternet. In Nederland internetten zo'n 850.000 mensen via de kabel en 630.000 met adsl. Meer dan een kwart van de kabelinternetters, 250.000, is abonnee bij @Home een dienst van Essent. Begin dit jaar waren dat er nog 200.000. Een stijging van 25 procent. De verwachting is dat kabelinternet de komende jaren verder zal groeien in populariteit.

Noot voor de redactie,