Gemeente Breda

Persberichten

28-10-2003

Partijen woningmarkt presenteren zich gezamenlijk

Op zaterdag 1 november aanstaande wordt in de hal van het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10 de Woondag gehouden. De spelers op de regionale woningmarkt presenteren zich tussen 13.00 en 18.00 uur op de woonbeurs aan iedereen die woont of wil wonen in de regio Breda en andere belangstellenden. Daarnaast organiseren de partijen vier workshops over actuele woonthema's. Op de Woondag staat de rol van de woonconsument centraal.

De Woondag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Breda, de Bredase woningcorporaties, projectontwikkelaars, makelaars en woonconsumentenorganisaties. Allen laten tijdens de Woondag zien wat zij aan de woonconsument te bieden hebben.

Interactie
De consument kan ook zelf een actieve rol vervullen op deze dag. Met gerichte vragen kan hij of zij terecht bij de verschillende stands van de deelnemende partners aan de woonbeurs. Wie zijn mening wil geven over specifieke thema's kan deelnemen aan twee van de vier workshops. Zo organiseren de consumentenorganisaties de workshop 'Wat beweegt ouderen op de woningmarkt?', zijn de ontwikkelaars actief met het thema 'Starters op de woningmarkt', buigen de corporaties zich met de deelnemers over het vraagstuk 'Disbalans op de woningmarkt', en gaan de makelaars met hun bezoekers de discussie aan over 'Consumentgericht bouwen'.

Oproep
De organiserende partijen roepen zoveel mogelijk mensen op een bezoek te brengen aan de Woondag. Hoewel de gemeente de hal van het Stadskantoor aan het initiatief beschikbaar stelt, heeft zij geen andere rol dan de andere partners. Gezamenlijk zijn zij gastheer voor alle bezoekers. Net als de andere partijen is de gemeente Breda geĂŻnteresseerd in de mening van de deelnemers aan de workshops. De uitkomsten van de workshops worden door de partijen gebruikt als input voor nieuw beleid en/of activiteiten.

Deelnemers aan de Woondag
Op de Woondag zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: gemeente Breda, de Bredase woningcorporaties Laurentius, Singelveste en Wonen Breda, de projectontwikkelaars verenigd in NVB en Neprom, makelaarsorganisaties LMV, NVM en VBO en de partijen die de belangen van de woonconsumenten behartigen: SWOB (Stedelijke Woonconsumentenorganisatie Breda), Ouderen Overleg Breda, Vrouwen Advies Commissie en de gezamenlijke ouderenbonden van Breda en omgeving.

Breda,, 28 oktober 2003