Utrecht stad 10.40 uur

Utrecht 01-11-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Man met vuurwapen bedreigd
UTRECHT Vrijdagmiddag 31 oktober heeft de politie in Maarssen drie mannen aangehouden die even daarvoor in Utrecht vanuit hun auto een andere automobilist bedreigd hadden met een vuurwapen.

Het slachtoffer, een 37-jarige man uit IJsselstein, reed vrijdagmiddag om 15.35 uur over de Burgemeester Norbruislaan toen hij plotseling moest stoppen voor een auto die uit de Prins Bernhardlaan kwam. Toen de IJsselsteiner even later de betreffende auto inhaalde en de bestuurder aankeek richtte deze op hem met een vuurwapen. De auto volgde hem nog een stuk richting de Zuilense ring en de bedreigde man belde de politie.

De politie trof op dat moment de daders niet aan, maar kreeg even later een melding uit Maarssen dat een aantal mannen op het parkeerterrein van het Gemeentehuis aan de Diependaalsedijk in de auto met een vuurwapen zat te spelen. De politie ging met verschillende voertuigen ter plaatse en hebben de drie inzittenden door middel van een uitpraatprocedure aangehouden. Het betroffen drie jongemannen van 15, 16 en 18 jaar oud, allen afkomstig uit Maarssen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. In de auto werd het wapen, een nepvuurwapen, aangetroffen. De 18-jarige bestuurder die met wapen had gedreigd had is in verzekering gesteld.

Veel bekeuringen tijdens blauwe nacht
UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag schreef de politie in de binnenstad van Utrecht 79 bekeuringen uit tijdens verschillende controles die werden gehouden.

In totaal 30 politiemensen, waaronder bereden politie, moutainbikers, politie in burger en andere politiemensen hielden toezicht in de binnenstad. De blauwe nacht had als doel openbare orde te handhaven, uitgaansgeweld te voorkomen en op te treden tegen strafbare feiten. In totaal werden 79 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere verkeersovertredingen, wildplassen en openbare dronkenschap. Op de Willem van Noortstraat en de Catharijnesingel werd een alcoholcontrole gehouden. 229 bestuurders moesten blazen, waarvan 7 werden aangehouden omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. Tijdens de nacht werden 13 aanhoudingen verricht voor onder andere het te koop aanbieden van een fiets, het kopen van een fiets, het opgeven van een valse naam, bedreiging, grafitti spuiten en hinderlijk gedrag.

Woninginbraak uit januari m.b.v. DNA opgelost
UTRECHT Op basis van DNA sporen heeft de politie een woninginbraak uit januari 2003 alsnog opgelost.

Het DNA komt overeen met het DNA-profiel van een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats die momenteel vastzit in een huis van bewaring voor een ander delict. Hij zal opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. De woninginbraak werd gepleegd op 28 januari in een woning aan de Ganzenmarkt. De dader heeft zich toen vermoedelijk verwond, want er waren bloedsporen in de woning achtergelaten. Onderzoek van deze sporen leidde tot de match.