Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 29 oktober 2003

Kunstroute van start
GELDROPPENAREN KIEZEN KUNST ZELF!

Vanaf 1 november aanstaande zullen er, voor een periode van 4 maanden, vier nieuwe kunstwerken te bewonderen zijn in Geldrop. De kunstwerken staan geplaatst in Hofdael en in de kasteeltuin. Zij zijn daar, op verzoek van de gemeente geplaatst en maken kans om een definitieve plaats te krijgen in de nieuwe gemeente Geldrop- Mierlo. Inwoners van de nieuwe gemeente zullen uit deze 4 een keuze kunnen maken. Door dit jaarlijks te herhalen wordt er een kunstroute gevormd die is samengesteld door de eigen inwoners.

Vanaf januari 2004 kunnen alle inwoners hun keuze kenbaar maken door het invullen van een bon in het huis-aan-huis blad Middenstandsbelangen. Hierin zal de komende 4 weken ook steeds één van de kunstenaars en zijn/haar werk worden uitgelicht. Het kunstobject dat tussen januari en maart 2004 de meeste stemmen ontvangt zal vervolgens door de gemeente worden aangekocht voor een bedrag van maximaal EUR 22.689,00.

JEUGD
Ook op sommige scholen zal er aandacht worden besteed aan de kunstroute. Mocht het zo zijn dat de voorkeur van de Geldropse jeugd, jonger dan 18 jaar, naar een heel ander kunstwerk uitgaat dan die van alle volwassen inwoners dan wil het gemeentebestuur bekijken of ook dit werk aangekocht kan worden.

EDUCATIEF
Bij de route is een educatief programma gemaakt dat aan de groepen acht van de Geldropse basisscholen wordt aangeboden. In dit programma kunnen kinderen op spelenderwijs met behulp van opdrachten kennis maken met de kunstwerken. Mocht u interesse hebben in het programma, dan kunt u die gratis afhalen aan de balie van het gemeentehuis in Geldrop of in het kasteel van Geldrop.

---