Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale erepenning voor dr.J.G.F.Veldhuis

30-10-2003
Gezien zijn bijzondere verdiensten voor de Universiteit Utrecht en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het universitair onderwijs in Nederland ontvangt de heer dr.J.G.F.Veldhuis bij zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht de erepenning van de provincie Utrecht. De Utrechtse commissaris van de Koningin mr. B. Staal reikt de penning vandaag omstreeks 15.00 uur uit tijdens een afscheidssymposium in het Academiegebouw.

Gedeputeerde Staten van Utrecht besloten onlangs de erepenning voor de 21e maal in haar bestaan uit te reiken. De heer Veldhuis ontvangt de penning vanwege de bijzondere wijze waarmee hij zich ook voor de provincie verdienstelijk heeft gemaakt.
De heer Veldhuis heeft een grote rol gespeeld in de invoering van de bachelor-master structuur en de bestuurlijke vernieuwing van de Universiteit Utrecht. De succesvolle afronding van deze veranderingsprocessen hebben er in belangrijke mate toe bijgedragen dat de Universiteit Utrecht als grootste van Nederland zijn toppositie kan handhaven en daarbij uitgegroeid is tot een voorbeeld voor anderen. "Niet alleen als universiteit op zich, maar juist ook als een instelling met regionale en landelijke uitstraling, met een scherp oog voor internationale dimensies" aldus de Utrechtse commissaris van de Koningin bij de uitreiking.

Meer informatie: Marjolein Copier, telefoon 030-258 24 60 of Marjolein.Copier@provincie-utrecht.nl