Vereniging Nederlandse Gemeenten


---

VNG presenteert Lokale Integratieagenda (28/10/03)

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie neemt op donderdag 30 oktober uit handen van burgemeester Bandell van Dordrecht de Lokale Integratieagenda in ontvangst. Met deze agenda geeft het lokaal bestuur antwoord op de vraag hoe de toekomst van het lokale integratiebeleid er uit moet zien. Tijdens het gelijknamige congres vindt een forumdiscussie plaats waaraan onder meer Hans Dijkstal, Jan Willem Duyvendak (UvA, tot augustus Verwey Jonker Instituut) en de burgemeesters van Gent (België) en Hengelo deelnemen. De Minister ontvangt tevens het eerste exemplaar van de 'populaire' versie van de Grondwet. Dit boekje is door de VNG ontwikkeld. Gemeenten kunnen dit boekje aanbieden aan inburgeraars die hun traject hebben doorlopen.

Op maandag 27 oktober heeft de minister met de vaste kamercommissie voor Justitie over haar beleidsvoornemens op het gebied van integratie, waaronder inburgering, gediscussieerd. Tijdens het congres zal zij met het lokaal bestuur van gedachten wisselen.

U bent van harte uitgenodigd bij het congres aanwezig te zijn. Het congres 'De lokale integratieagenda' vindt plaats in het WTC in Rotterdam vanaf 10.00 uur.

Den Haag, 28 oktober 2003