Gemeente Harenkarspel


15-10-2003
Gemeente Harenkarspel Nieuws

AGENDA

GEMEENTERAADSVERGADERING

Dinsdag 28 oktober 2003, extra raadsvergadering, aanvang 19.30 uur Op de agenda ondermeer de volgende voorstellen:


*Onderzoek geloofsbrief van de heer P. Latenstein Het college vraagt de raad om de geloofsbrief van de heer P. Latenstein te onderzoeken.


*Beëdiging van de heer P. Latenstein
De heer P. Latenstein wordt beëdigd.


*Afscheid van het raadslid A. van Beesten
Het college en de leden van de raad nemen afscheid van de heer A. van Beesten.


*Spreekrecht burgers
Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan moet u dit minimaal 2 dagen voor het begin van de vergadering aan de griffier melden. Elke spreker krijgt maximaal 5 minuten het woord.


*Afrekening nieuwbouw bibliotheek Harenkarspel Voor de realisering van de nieuwe bibliotheek aan de Oostwal heeft de raad een krediet beschikbaar gesteld. Het college stelt voor om het restant van dit krediet van 9.410,-- alsnog te gebruiken voor een aantal noodzakelijke voorzieningen, die tot de nieuwbouw gerekend kunnen worden.


*Het aangaan van een gemeenschappelijke regeling/hulpverleningsregio Noord-Holland Noord
Het college vraagt aan de raad in te stemmen met de vorming van een gemeenschappelijke regeling "Veiligheidsregio Noord-Holland Noord". Heel eenvoudig en kort gezegd betekent dat het volgende:

Als het gaat om de veiligheid van de inwoners dan moet de politie vaak samenwerken met andere regionaal werkende diensten, zoals regionale brandweer en regionale medische diensten. De Rijksoverheid wil dat alle taken op het gebied van veiligheid worden uitgevoerd door regionale diensten met hetzelfde werkgebied als de politie.

Het werkgebied van de politie in Noord-Holland Noord bestaat uit het grondgebied van dertig gemeenten. Binnen het grondgebied van die dertig gemeenten hebben we nu nog te maken met drie verschillende regionale brandweren. Die drie brandweerorganisaties moeten worden samengevoegd tot één nieuwe regionale brandweer. Die nieuwe regionale brandweer wordt deel van een nieuwe organisatie met de naam "Veiligheidsregio Noord-Holland Noord". Dat is een samenwerkingsverband van de dertig gemeenten. Zo'n samenwerkingsverband heet een "gemeenschappelijke regeling". Het is de gemeenteraad die moet beslissen over het deelnemen aan zo'n gemeenschappelijke regeling.


*Vaststelling van de statuten voor de Stichting Regionaal Openbaar Basisonderwijs Surplus
Inmiddels zijn alle gemeenteraden ( Anna Paulowna,Harenkarspel, Niedorp, Wieringen, Wieringermeer, Zijpe) akkoord gegaan met de oprichting en inrichting van de Stichting Regionaal Openbaar Basisonderwijs Surplus met ingang van 1 januari 2004. Het college vraagt aan de raad over te gaan tot het vaststellen van de statuten van de nieuwe stichting.


*2e Bestuursrapportage 2003
Het college vraagt de raad de 2e bestuursrapportage 2003 vast te stellen.


*Beschikbaarstelling van een voorbereidingskrediet voor 5 bergbezinkbassins
Een bergbezinkbassin is een voorziening om te voorkomen dat bij een overstort van de riolering vervuild water direct op het oppervlaktewater loost, met alle gevolgen van dien. In het bergbezinkbassin bezinken de zwevende delen in het rioolwater, zodat het water dat uiteindelijk in het oppervlaktewater komt relatief schoon is. Om aan de zgn. basisinspanning te voldoen zoals omschreven in de vierde Nota Waterhuishouding moeten er nog 5 van deze voorzieningen worden gebouwd, te weten in Kalverdijk, aan de Oosterdijk in Dirkshorn, in Sint Maarten en 2 in Waarland. Het college vraagt aan de raad om hiervoor een krediet beschikbaar te stellen.


*Beschikbaarstelling van een krediet voor de aanleg van snelheidsremmende maatregelen in Kalverdijk
De weg door Kalverdijk is een directe verbinding tussen de kern van Tuitjenhorn en de N245. Hierdoor wordt de weg door veel doorgaand (vracht-) verkeer gebruikt, terwijl hier feitelijk sprake is van een woonstraat.
Door het aanbrengen van een 11-tal snelheidsremmers in de vorm van wegversmallingen, wordt de snelheid van het doorgaande verkeer verminderd.
Het college vraagt de raad hiervoor een krediet beschikbaar te willen stellen.


*Vaststelling van de wijzigingen van de begroting 2003 Het college vraagt de raad in te stemmen met het aanpassen van diverse ramingen van de begroting van 2003.

Dinsdag 4 november 2003, begrotingsvergadering, aanvang 19.30 uur COMMISSIEVERGADERINGEN

10 november 2003
Commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken, aanvang 19.30 uur

11 november 2003
Commissie Maatschappelijke Zaken, aanvang 19.30 uur

12 november 2003
Commissie Ruimtelijke Zaken, aanvang 19.30 uur

De commissievergaderingen worden gehouden in een van de commissiekamers van het gemeentehuis.
De commissiekamers zijn te bereiken via de achteringang van het gemeentehuis aan de Delftweg. Er is een mo-gelijkheid om voor-afgaan-de aan de behan-deling van de geagendeerde agendapunten door de commissie, van het spreekrecht gebruik te maken. Dit moet u echter wel minimaal 2 dagen voor aanvang van de vergadering melden aan de commissiegriffier, de heer R.H. Mulder, tel. (0226) 396603 of via het e-mailadres: ruud.mulder@harenkarspel.nl
Elke spreker krijgt maximaal 5 minuten het woord. De agenda en vergaderstukken liggen ruim een week voor aanvang van de vergaderingen voor iedereen in de leeskamer van het gemeentehuis ter inzage.

FRACTIEVERGADERINGEN

28 oktober 2003: VVD
commissiekamer gemeentehuis, aanvang 20.00 uur
29 oktober 2003: PvdA
commissiekamer gemeentehuis, aanvang 20.00 uur
30 oktober 2003: CDA
commissiekamer gemeentehuis, aanvang 19.30 uur
30 oktober 2003: AB'89
commissiekamer gemeentehuis, aanvang 19.30 uur

DORPSRAADVERGADERINGEN

27 oktober 2003 dorpsraad Warmenhuizen
dorpshuis Warmenhuizen, aanvang 20.00 uur

4 november 2003 dorpsraad Tuitjenhorn
dorpshuis "Ahoj", Tuitjenhorn, aanvang 20.00 uur 7 november 2003 dorpsraad Sint Maarten
dorpshuis "De Klimop", Sint Maarten, aanvang 20.00 uur 10 november 2003 dorpsraad Waarland
dorpshuis Waarland, aanvang 20.00 uur
13 november 2003 dorpsraad Eenigenburg
café "de Burcht", Eenigenburg, aanvang 20.30 uur 24 november 2003 dorpsraad Dirkshorn
dorpshuis "De Kastanjeboom", aanvang 20.00 uur

STICHTING VAC HARENKARSPEL, ADVIESCOMMISSIE VOOR DE WONINGBOUW


5 november 2003, grote commissiekamer, aanvang 20.00 uur.

UITNODIGING "INLOOPAVOND" WERKZAAMHEDEN VELUWEWEG IN WAARLAND

Op woensdagavond 29 oktober 2003 tussen 19.30 uur en 21.30 uur organiseert de gemeente Harenkarspel een inloopavond voor de geplande werkzaamheden aan de Veluweweg in Waarland.

De werkzaamheden aan de Veluweweg bestaan uit de uitvoering van groot onderhoud aan de asfaltverharding en de aansluitende bestratingen. Hierbij wordt ook een invulling gegeven aan de inrichting van de Veluweweg als 30 km gebied. Verder wordt er gelijktijdig met de onderhoudswerkzaamheden op de ontbrekende plaatsen langs de Veluweweg een trottoir aangelegd.

Tijdens de inloopavond bieden wij u de gelegenheid om tussen de genoemde tijden langs te komen, de tekeningen te bekijken en vragen te stellen.

De inloopavond wordt gehouden in het dorpshuis van Waarland, Kerkstraat 63. De ruimte waar de inloopavond wordt gehouden is bereikbaar via de zij-ingang (voetbalingang) van het dorpshuis.

BEDRIJVENTERREIN DE GROET II TE WAARLAND: NOG TWEE BOUWKAVELS BESCHIKBAAR

Op het bedrijventerrein de Groet II zijn de bouwactiviteiten voor een aantal ondernemers reeds gestart. De ontwikkelaar van het terrein Ballast Nedam geeft aan dat er wegens het afvallen van een aantal gegadigden nog twee kavels beschikbaar zijn voor uitgifte. Het betreft een kavel van circa 1012 m2 aan de zuidzijde van De Wurft en een kavel van circa 1260 m2 aan de noordzijde van de Wurft. Op deze kavels kan bedrijfsbebouwing worden gerealiseerd voor lokaal gebonden bedrijven. Bedrijfswoningen zijn op beide kavels niet toegestaan. Kandidaten hebben voor de vestiging toestemming nodige van het gemeentebestuur.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich tot uiterlijk 15 november aanmelden bij de heer H.B. Brouwer van Ballast Nedam Infra Noord West, telefoonnummer 075-6557715; per e-mail: h.brouwer@icpulse.nl

VOLG UW RAADSLEDEN TIJDENS DE BEGROTINGSVERGADERING

Op 1 oktober jl. heeft u de begrotingskrant 2004 in de bus gekregen. In deze krant kunt u van alles lezen over de gemeentebegroting voor het jaar 2004.
Het college van burgemeester en wethouders heeft de begroting 2004 opgesteld. De 17 leden van onze gemeenteraad die u heeft gekozen, hebben het laatste woord tijdens de raadsvergadering van 4 november a.s. Wordt de voorgestelde begroting aangenomen? Moet er toch nog met bedragen worden 'geschoven'? Kortom, de raad geeft dan aan wat hij wil bereiken en hoeveel dat mag kosten.
Dit leidt vaak tot interessante discussies en zoals bij iedere raadsvergadering bent u ook op 4 november van harte welkom op de publieke tribune. De vergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Oostwal 2 in Tuitjenhorn. Algemene beschouwingen fracties in de raad: de procedure Aan het begin van het debat in de gemeenteraad hebben alle raadsfracties al een zogenaamde 'algemene beschouwing' gegeven op de begroting en het meerjarenperspectief van het college. Zij hebben deze onlangs ingeleverd.
Deze beschouwingen worden in het kort weergegeven in het Gemeente Harenkarspel Nieuws van 29 oktober a.s.
Houdt u van cijfers? Dan is volledige inzage mogelijk Uiteraard kunt u de volledige begroting bestuderen voor het geval u zich wilt verdiepen in het financieel wel en wee van onze gemeente. Dat kan. De begroting ligt ter inzage in de bibliotheek van ons gemeentehuis (Oostwal 2, in Tuitjenhorn), tijdens de openingstijden op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur
Wilt u contact met raadsleden?
De raadsleden zullen zich meer op u richten. Met de nieuwe politiek (ook wel dualisme genoemd) is het vertegenwoordigen van de inwoners weer op de eerste plaats gekomen. Hierdoor weten ze veel beter wat er in Harenkarspel leeft onder de bevolking. Die kennis gebruiken ze bij het maken van nieuwe plannen voor de gemeente.
U kunt altijd contact zoeken met individuele raadsleden, fracties of de gehele raad via de griffier, de heer R. Mulder. Dat kan telefonisch via (0226) 396600 of via e-mail (ruud.mulder@harenkarspel.nl).

VISUMPLICHT VERENIGDE STATEN

Laatst hebben wij u geinformeerd over de verplichting dat vanaf 1 oktober 2003 iedere Nederlander die naar de Verenigde Staten reist in het bezit moet zijn van een eigen reisdocument dat voorzien is van een machineleesbare strook. Verder is gemeld dat een visum voor reizen naar de VS verplicht wordt, indien aan deze voorwaarde niet is voldaan.

Volgens het bericht van de US Department of State op 24 september 2003 is voor een (groot) aantal landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program (waaronder Nederland) de datum waarop deze verplichting wordt ingevoerd uitgesteld tot 26 oktober 2004. Dit betekent dat kinderen, die zijn bijgeschreven in het reisdocument van een ouder of gezaghouder, tot 26 oktober 2004 met de betreffende ouder of gezaghouder kunnen mee reizen zonder dat voor het kind een visum moet worden aangevraagd dan wel dat het kind over een eigen paspoort hoeft te beschikken.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING UITGEREIKT IN HARENKARSPEL

Burgemeester de heer E.J.Th.M. Huisman, heeft op zaterdag 4 oktober jl. een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Clara Anna Maria Ruigrok-van Noort, Dorpsstraat 117 in Tuitjenhorn, geboren 27 november 1939 in Noordwijkerhout. Mevrouw Ruigrok kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van 'de Aftrap' in dorpshuis 'Ahoj'in Tuitjenhorn. Dit vanwege haar jarenlange betrokkenheid bij het dorpsblad.
Tot haar vrijwilligerswerk behoren onder meer de volgende activiteiten.

Vanaf 1969 tot heden is zij actief bij de totstandkoming en instandhouding van dorpsperiodiek 'de Aftrap'.
Verder was mw. Ruigrok van 1985 tot en met 1993 bestuurslid van de Werkgroep Welzijn Ouderen Tuitjenhorn. Vanuit deze werkgroep zijn er allerlei activiteiten ontplooid, gericht op ouderen, zoals cursussen en trainingen. Belangrijke pijlers daarbij waren de opzet van telefooncirkels en de uit de werkgroep voortvloeiende Stichting 'Graag Gedaan'.
Ook is zij actief in het bibliotheekwerk. Zij was een aantal jaren werkzaam in die sector, maar haar inzet ging verder dan de normale taakuitoefening. Haar betrokkenheid bij de oudere mens bracht haar er toe allerlei initiatieven te ontplooien.
Verder was zij oprichtster van een recreatievolleybalvereniging en actief in dit bestuur van 1973 tot 1993.

REGENTON LATER GELEVERD

In de zomerperiode hebben wij u in de gelegenheid gesteld een regenton te bestellen. Toen hebben wij aangegeven dat de ton eind september 2003 geleverd zou worden.
Helaas zijn er moeilijkheden gerezen tijdens het productieproces van de regentonnen. Hierdoor is er vertraging in de levering ontstaan. De gemeente hoopt de tonnen nu te leveren in de week van 20 oktober 2003, mits de fouten in het proces zich niet herhalen. Dit betekent niet dat u de ton ook direct de 20e oktober al kunt verwachten. De actie is een groot succes, zodat er veel tonnen afgeleverd moeten worden.
500 mensen hebben een regenton besteld.

UW KRITIEK EEN GRATIS ADVIES?

Heeft u de afgelopen maanden een brief van de gemeente Harenkarspel ontvangen? Zo ja, heeft u ook gereageerd door het bijgevoegde enquêteformulier in te vullen? Uw advies en/of suggesties over de leesbaarheid en duidelijkheid van de brieven van uw gemeente is ons wat waard.

Bij alle uitgaande brieven van de gemeente werd van 12 mei tot en met 10 oktober 2003 een schrijfstijlenquêteformulier meegestuurd. Hierin kon u aangeven of u de brief duidelijk vond, hoe de stijl van de brief op u overkwam enzovoort. 'De gemeente is er voor haar burgers, bedrijven en instellingen en niet andersom', schrijft een inwoner onder aan het retourformulier van de schrijfstijlenquête. De spijker op de kop! De schrijfstijlenquête 'elkaar bereiken en begrijpen' is een onderdeel van klantgericht willen werken.

Inmiddels zijn er ongeveer 280 reacties binnengekomen. Uw reacties komen in november bij de beleidsmedewerkers (de 'schrijvers') terecht. Gelukkig worden de meeste brieven door u als lezer goed beoordeeld. De gemeente is in staat om, ondanks een soms teleurstellende boodschap van een brief, een goede uitleg te geven. Goede uitleg wordt door u als lezer op prijs gesteld. Dat heeft u ons heel duidelijk gemaakt.

Een greep uit de reacties op de enquête 'elkaar bereiken en begrijpen.'

' ... een prima initiatief prettig dat er aan de burger gedacht wordt. Overigens zit ik wel al weken/jaren te wachten op een antwoord, en dan is voor mij de schrijfstijl ondergeschikt...'
'Twee korte zinnen kan soms duidelijker zijn dan één lange zin. Veel succes met jullie werk, goed initiatief!'
'In het algemeen waarderen wij de correcte manier waarop onze bezwaren worden behandeld.'
'Van dit soort brieven kan ik er veel incasseren.' 'Er zitten een aantal zinnen van meer dan 17 woorden in de brief.' 'Ik vind het een goed initiatief. Inderdaad krijg ik veel te veel wollige, onduidelijke, moeilijk leesbare brieven te lezen. Waar je dan ook geen zin in hebt die goed door te lezen... Slotzin: ik ga ervan uit: klinkt een beetje te zelfverzekerd, is wat mij betreft overbodig...'
'Schrijf een brief of communiceer zodanig dat een kind het ook kan begrijpen. Dan bereik je namelijk alle lagen van de bevolking. Het jeugdjournaal is een goed voorbeeld.'
'Zeer formeel en de brief is doorspekt met juridische haarkloverij. De gemeente is er voor haar burgers, bedrijven en instellingen en niet andersom. Wees daarom klantvriendelijk.'

En van een mevrouw uit 1929:
' Ik heb alleen een LO-opleiding. De brieven kunnen korter en mogelijk eenvoudiger. Ik begrijp alles (na wat nadenken.) Maar ik heb er wel begrip voor dat sommige brieven moeilijk te begrijpen zijn, u moet ook andere personen (met een hogere opleiding) hiermee benaderen. P.S. nu ga ik naar bed, groetend...'

Vanaf november aanstaande treft u dit enquêteformulier niet meer aan bij de brieven van de gemeente. Wij blijven geïnteresseerd in uw mening. U kunt schriftelijk reageren op het postadres of e-mailadres postbus@harenkarspel.nl. Een voorbeeld van de schrijfstijlenquête kunt u hier vinden:

OPEN HAARD, WAT DOET DAT MET HET MILIEU?

Nu het 's avonds weer wat killer wordt, is extra warmte en gezelligheid afkomstig van een open haard of houtkachel meer dan welkom.
Ongeveer één op de vijf woningen in Nederland heeft een houtkachel of een open haard. Houtkachels en open haarden kunnen luchtvervuiling geven en daardoor overlast voor omwonenden veroorzaken. Onder optimale omstandigheden (veel zuurstof en een hoge temperatuur) en bij het gebruik van schoon hout als brandstof, vindt er een volledige verbranding plaats. Toch komen ook bij volledige verbranding onder andere de volgende vervuilende stoffen vrij:

- kooldioxide (draagt bij aan het broeikaseffect)
- in mindere mate stikstofoxide (één van de veroorzakers van zure regen)

- zwaveloxiden (verzurend en schadelijk voor planten en dieren) Bij onvolledige verbranding komen veel meer schadelijke stoffen vrij, zoals koolmonoxide, koolwaterstoffen en dioxine. U kunt onvolledige verbranding herkennen aan een oranje of gelige, instabiele vlam en een grijze of zwarte rook uit de schoorsteen en deze ontstaat bij onvoldoende luchttoevoer, te weinig ventilatie, een slechte installatie of door een te lage verbrandingstemperatuur. U kunt overlast voor omwonenden en het milieu minimaliseren door op een goede manier te stoken. Geschikte brandstof (zoals houtbriketten) en een maximale luchttoevoer beperken de uitstoot van vervuilende stoffen. Houtbriketten zijn het minst milieubelastend. Ze bestaan uit geperste houtkrullen en houtvezels. Stookt u vooral geen geverfd hout of kunststof.

VOORKOMEN VAN VERSPREIDING IEPZIEKTE

Om de verspreiding van iepziekte tegen te gaan moeten zieke en geïnfecteerde iepen worden gekapt en opgeruimd. Het kappen en opruimen van zieke iepen in het gemeenteplantsoen en particuliere tuinen moet helpen voorkomen dat de iepziekte ook gezonde bomen aantast. De gemeente
De gemeente zorgt zelf dat de zieke en geïnfecteerde iepen in het plantsoen worden gekapt en opgeruimd.
Particulieren en ondernemers
Zij moeten zelf de zieke iepen op eigen terrein opruimen. De gemeente kan dit verplichten op grond van een verordening. Herkennen van zieke iepen
Voor het herkennen geldt een algemene vuistregel: bruine blaadjes aan de takken, de takken in de toppen zijn kaal of de hele boom is kaal. Als een iep niet goed groeit en een kwijnend bestaan leidt, dan is het ook nodig dat de iep wordt gekapt en opgeruimd, omdat anders de boom een broedhaard wordt voor de iepenspintkever die de ziekte verspreidt. Als een van de eerdergenoemde kenmerken aan de iep te zien is, moet de iep worden gekapt en opgeruimd.
Hoe te werk te gaan
U kunt het beste de gekapte boom in zijn geheel laten afvoeren. U kunt hiervoor contact opnemen met een containerbedrijf die de iep moet brengen naar een bedrijf dat toestemming heeft om het iepenhout te verwerken. U mag ook de takken en de stam versnipperen en de snippers in uw tuin hergebruiken. Ook mag u alleen de takken laten versnipperen en de stam van zijn bast/schil ontdoen en bewaren. Maar het is verboden ongeschild iepenhout te bewaren. Het stukje stam wat achterblijft in de grond moet worden ontbast. Dat hoeft niet als u na het kappen de z.g. stobbe/broekstuk laat uitfrezen. Voor al deze werkzaamheden kunt u bedrijven als hoveniers, loonwerkers, en boomverzorgers inhuren.
Kapvergunning
Voor het verwijderen van zieke, aangetaste of kwijnende iepen is geen kapvergunning nodig.
De gemeente
De gemeente houdt toezicht op de bestrijding en het voorkomen van iepziekte. Heeft u vragen of twijfels over uw iep, dan kunt u contact opnemen met de heer Cor Koomen telefoon (0226) 396649 of e-mail cor.koomen@harenkarspel.nl
Noot voor de drukker: Graag hetzelfde artikel als in het GHN nr. 23, incl. plaatjes

NIEUWS UIT DE BIBLIOTHEEK HARENKARSPEL

Dyslexie, een taalkundig probleem met een taalkundige oplossing

Spreekuur over dyslexie

Op maandag 20 oktober van 19.00 uur - 20.30 uur zijn er twee remedial teachers van de Stichting Methode De Haan aanwezig in de bibliotheek van Harenkarspel, Oostwal 6 te Tuitjenhorn om vragen te beantwoorden over dyslexie. Iedereen die geinteresseerd is kan binnenlopen en vragen stellen. De remedial teachers hebben speciaal informatie over de methode "De Haan" en ook is er een tentoonstelling in de bibliotheek over die methode. Tevens is het mogelijk onze tentoonstelling te bekijken van materialen die in de bibliotheek te leen zijn en geschikt zijn voor kinderen met dyslexie.

BURGERLIJKE STAND VAN HARENKARSPEL

Geboren

Warmenhuizen:
Sunni A.E., dochter van M.J. Pronk en S.A.M. Dekker Vera, dochter van E.G. Boontjes en C.M. Jonker
Anne C., dochter van S.J. Pronk en G.C.M. Stoop Justin, zoon van D. van der Winden en M.C.E. Mosch Ramon, zoon van P.F. Bonte en E.M. Buiter
Lars, zoon van E.H.R. van Donselaar en S. van Beusekom Bo, zoon van J.A.C. Ligthart en E.G. Brink
Rosa, dochter van J.A.M. Entius en M.M.C. Mosch Merel, dochter van B.J.P. Kemper en W.H.A. Dekker Fleur, dochter van A.P.M. Winder en S. Drektraan Aike P., zoon van A.W. Praat en M.T.M. Hurkmans

Tuitjenhorn:
Sem, zoon van P.B. Kuipers en H.I.M. Vos
Bram C.S., zoon van M.J.C. Bes en A.M. Wit
Ryan W.W., zoon van W.J.H. Dekker en E.E.M. Hoogeboom Sven M.W., zoon van W.J.H. Dekker en E.E.M. Hoogeboom Yannick, zoon van P.J.M.C. van Steijn en A.D. van de Pauvort

Waarland:
Pieter S.H., zoon van A.F. Kuijpers en S. van Diepen Dennis M., zoon van R.G.P. Conijn en N.A.M. Mulder Boyd A., zoon van N.J.A. Boekel en A.M.E.M. van Diepen

Dirkshorn:
Jeroen, zoon van J.A.C. van Peperstraten en M.M. van der Werff Lotte C., dochter van M. Stammes en M.J. de Boer

Overleden

Warmenhuizen:
J.H. Kemper

Tuitjenhorn:
G.E.M. Kamp-Bakkum
E.W. Mulder-Steen

Waarland:
J.C. Mak

Dirkshorn:
J.C. Kuipers
E.F. Moeijes

Huwelijken

Warmenhuizen:
T. Smit en M. Jellema

Tuitjenhorn:
R.J.A. Bruijn en I. Gerritsen

Sint Maarten:
E.K. Geelhoed en M.Y. Snel

Dirkshorn:
V.G.T. Borst en I. Kers
S. Hopman en K. Jonker

Almere:
M.C. Hijkoop en L. Stutvoet

Nieuwe Niedorp:
R.P.T. Luyckx en M.J. van Houten

Callantsoog:
M.C.J. Tepas en I.P.A. Berens

WETTELIJKE PUBLICATIES

Lastgeving tot het verwijderen van (defecte) voertuigen, aanhangers, caravans e.d.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel gelasten de eigenaar van de navolgende aanhanger om deze van de, binnen de gemeente Harenkarspel, gelegen openbare weg te verwijderen. Aan deze lastgeving moet worden voldaan binnen een termijn van twee weken na de datum waarop zij is gepubliceerd dan wel binnen een termijn van twee weken na de datum waarop zij is verzonden naar de belanghebbenden.

Voor alle duidelijkheid: de aanhanger dient van "de openbare weg als zodanig" verwijderd te worden. Het uitsluitend verplaatsen naar een andere locatie op een openbare weg binnen de gemeente is dus niet voldoende! Onder "openbare weg" wordt in dit verband verstaan: alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten de wegberm, openbaar groen, parkeervakken e.d.

Deze lastgeving betreft de volgende aanhanger:

In Warmenhuizen


1. een aanhangwagen, zonder kenteken, die geparkeerd is op een parkeerplaats alsmede gedeeltelijk in het gemeenteplantsoen ter hoogte van Nachtegaalstraat 22.

In Tuitjenhorn


1. een aanhangwagen met kenteken VF-PD-17, die geparkeerd staat in een groenstrook op de hoek van Grote Blok met De Posten. In de aanhanger staan gasflessen.

Van de bovenvermelde aanhanger is geconstateerd dat deze al een langere periode op de openbare weg staat hoewel dat volgens de Algemene plaatselijke verordening Harenkarspel 1998 is verboden op grond van:

artikel 5.1.5 als het gaat om caravans, aanhangwagens e.d. artikel 5.1.10 als het gaat om de aantasting groenvoorzieningen door voertuigen

Indien geen gevolg wordt gegeven aan deze lastgeving laten burgemeester en wethouders de aanhanger met toepassing van de artikelen 125 e.v. van de Gemeentewet verwijderen en opslaan. De aanhanger blijft ten minste drie maanden opgeslagen en kan gedurende die termijn door de eigenaar worden opgehaald. De aan de verwijdering en de opslag verbonden kosten kunnen op hem/haar worden verhaald door middel van een dwangbevel.

Nadere informatie kan worden verkregen bij de afdeling Veiligheid (tel. 0226 396643).

Verkeersbesluit
(mededeling ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:43 van de Algeme-ne wet be-stuurs-recht)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van b. en w. een verkeersbesluit (bes-luit als bedoeld in artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994) heeft genomen.
Het betreffende besluit strekt tot het verplaatsen van de 60 km zone van 100 ten zuiden van de ingang naar het bungalowpark Westerweide naar 50 m. ten zuiden van de kruising van de Veilingweg met de Kerkweg.

Het besluit treedt in werking met ingang van 28-11-2003 (de dag nadat een ter-mijn van zes weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt, is verstre-ken).

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belang-heb-benden tegen dit besluit een be-zwaar-schrift indienen bij de Raad van de gemeente Haren-karspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmen-huizen.
De termijn waarbinnen een bezwaarschrift moet worden inge-diend, be-draagt zes weken, te beginnen op de dag na deze publicatie (derhal-ve met ingang van 16-10-2003 en tot en met 27-11-2003). Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste de volgende gege-vens bevatten:
a.de naam en het adres van de indiener;
b.de dagtekening;
c.een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d.de gronden van het bezwaar.

Verleende uitwegvergunning
(mededeling ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:43 van de Algemene wet bestuursrecht)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, naar aanleiding van een daartoe ontvangen aanvraag, hebben besloten een vergunning als bedoeld in art. 2.1.5.3, lid 1 van de Algemene plaatselijke verordening Harenkarspel 1998 (maken en veranderen van een uitweg) te verlenen.

Het betreft een vergunning die is aangevraagd voor:

03-8 Het maken van een uitweg aan de Rekerkoogweg (Harenkarspel N 802, nabij Rekerkoogweg nr. 26 te Warmenhuizen;
03-9 Oosterdijk, kadastraal bekend Harenkarspel I 1301, nabij Oosterdijk nr. 15 te Dirkshorn
03-10 Rijperweg, perceel kadastraal bekend Harenkarspel E 697 ten noorden van Rijperweg nr. 18 te Sint Maarten
03-11 Dorpsstraat 2 Sint Maarten
03-12 Kalverdijkerlaantje 38 Tuitjenhorn

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Harenkarspel, postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

De termijn waarbinnen een bezwaarschrift moet worden ingediend, bedraagt zes weken, te beginnen op de dag na deze publicatie.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste de volgende gegevens bevatten:
a) de naam en het adres van de indiener;
b) de dagtekening;
c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d) de gronden van het bezwaar;

Verleende kapvergunning
(mededeling ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.43 van de Algemene wet bestuursrecht)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, naar aanleiding van een daartoe ontvangen aanvraag, hebben besloten een vergunning als bedoeld in de Bomenverordening Harenkarspel 1998 (kapvergunning) te verlenen.

Het betreft een vergunning die is aangevraagd voor: 2003-57 Stationsstraat 28 Warmenhuizen aantal: 1 es

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

De termijn waarbinnen een bezwaarschrift moet worden ingediend, bedraagt zes weken, te beginnen op de dag na deze publicatie.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste de volgende gegevens bevatten:
a. de naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;
d. de gronden van het bezwaar.

Wet milieubeheer: kennisgeving ontwerp-besluit

Bij de sector Ruimtelijke Zaken van de gemeente Harenkarspel, Oostwal
2 in Tuitjenhorn, liggen van
17 oktober 2003 tot en met 31 oktober 2003 op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur het volgende ontwerp-besluit en de daarbijbehorende stukken op grond van de Wet milieubeheer ter inzage:


03-10 Voor het intrekken van de oprichtingsvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een drukkerij op het perceel kerkstraat 80 te Waarland, kadastraal bekend gemeente Harenkarspel, sectie H, nr.1080.

De strekking van het ontwerp-besluit is dat wij de milieuvergunning intrekken.

Gedurende de periode van ter inzagelegging kunt u tevens op afspraak ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren de stukken inzien. Tegen vergoeding van de kosten verstrekken wij een afschrift van de ter inzage liggende stukken.

Gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging kan een ieder bedenkingen tegen het intrekken van deze vergunning of tegen het ontwerp-besluit indienen bij ons, het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel, postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.
Het bezwaarschrift dient tenminste het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. datum en handtekening;
c. een nauwkeurige omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;
d. de gronden van bezwaar.

Indien gewenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen indient niet bekend gemaakt. Het verzoek hiertoe moet tegelijk met de bedenkingen bij ons worden ingediend. U kunt uw mening ook in persoon of bij gemachtigde mondeling aan ons kenbaar maken. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de cluster milieuzaken.

Beroep tegen het besluit kan later slechts worden ingesteld door: a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
b. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht; c. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, onderdeel milieuzaken, tel. (0226) 396677.

Wet milieubeheer: kennisgeving melding op grond van AMvB

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel maken ter uitvoering van de Wet milieubeheer bekend, dat zij, op grond van artikel 8.41 van deze wet, de volgende melding hebben ontvangen:

Adres inrichting Zakelijke inhoud van de melding

03-37 Bouwbedrijf Remco Broersen, De Wurft 3 Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer
te Waarland

In de genoemde Algemene maatregel van bestuur zijn voorschriften gesteld waaraan de daaronder vallende bedrijven moeten voldoen. Deze voorschriften richten zich op de bescherming van het milieu. Wij controleren deze bedrijven periodiek op de naleving van deze voorschriften.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, onderdeel milieuzaken, tel. (0226) 396678.

Aanvraag vergunning, als bedoeld in artikel 11 van de Monumentenwet 1988

De burgemeester van Harenkarspel maakt bekend, dat is ingekomen een aanvraag om vergunning op grond van artikel 11 van de Monumentenwet 1988 voor werkzaamheden aan het rijksmonument Valkkogerweg 11 te Valkkoog.

Het verzoek ligt vanaf 17 oktober 2003 gedurende veertien dagen voor een ieder ter inzage bij de afdeling RO van het gemeentehuis te Tuitjenhorn. In die periode bestaat de mogelijkheid om bij burgemeester en wethouders een zienswijze naar voren te brengen.

De aanvraag heeft betrekking op het maken van nieuwe historiserende (stal)deuren in de voorgevel en het aanbrengen van een raam in de rechterzijgevel.

Verleende vergunningen en geaccepteerde meldingen

De volgende vergunningen is verleend:
Verzonden:
BWT/2002/339 2okt03 Hoge Buurt 14, Sint Maarten het bouwen van een woning

Voornoemd plan ligt ter inzage bij de sector Ruimtelijke Zaken, Oostwal 2 te Tuitjenhorn.

Wie meent rechtstreeks in zijn/haar belangen te worden getroffen, kan gedurende zes weken na de datum van toezending of uitreiking schriftelijk bezwaar maken bij: burgemeester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen. Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend en u van oordeel bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij: Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar.

Vrijstellingsprocedure

Burgemeester en wethouders van Harenkarspel maken bekend dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen


- van het geldende bestemmingsplan "Buitengebied Harenkarspel" voor het plaatsen van een paardenbak op perceel Oostkade 25 te Waarland (BWT/2003/289).

Het verzoek en het plan ligt met ingang van 17 oktober 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Oostwal 2 te Tuitjenhorn.
Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.