Persberichten - 27/10/2003

KBC Private Equity Fund Biotech investeert bijkomend USD 0,35 m in Barrier Therapeutics

Barrier Therapeutics Inc., één van KBC Private Equity Fund Biotechs portfolio bedrijven, haalt USD 32 mio op in een Serie C investeringsronde. Dit brengt het totaal door het bedrijf bijeengebracht bedrag op ongeveer USD 78 mio. KBC Private Equity Fund Biotech zal bijkomend USD 0,35 mio investeren in deze ronde,waardoor de totale investering in Barrier op USD 1,85 mio wordt gebracht (6,63% van de portefeuille)

Kapitaalverhoging
Barrier Therapeutics Inc., één van KBC Private Equity Fund Biotechs portfolio bedrijven, brengt USD 32 mio bij elkaar in een investeringsronde Serie C. Dit brengt het totaal door het bedrijf opgehaalde bedrag op ongeveer USD 78 mio

MPM Capital, een nieuwe investeerder, leidt de Serie C financiering met USD 19,2 mio, met investeringen van zowel haar BioVenture Fonds III als haar BioEquities Fonds. Alle bestaande investeerders in Barrier namen opnieuw deel aan deze ronde, met name: Johnson and Johnson Development Corporation, TL Ventures, JP Morgan Partners, Perseus-Soros BioPharmaceutical Fund, Baker/Tisch Investment Partners en KBC.

Aanwending van de opbrengsten De opbrengsten van de financiering zullen aangewend worden voor de ondersteuning van de klinische testen van het bedrijf, de in-licensing strategie en de binnenlandse en internationale marketing initiatieven. Het bedrijf leidt momenteel fase-III klinische testen voor twee van haar producten: de finale fase III klinische studie voor Barriers hoofdproduct, Zimycan, gebruikt voor Candida luieruitslag; en fase-III testen voor Seboride, gebruikt voor behandeling van seborrheische huiduitslag. In juni 2003 kende de Europese Commissie de orphan drug status toe aan Barriers Liarozole, een medicijn voor de behandeling van aangeboren ichthyosis. In juli 2003, verwierf Barrier via een exclusieve licentie de rechten voor Ecalcidene, een nieuw vitamine D3 derivaat, voor talrijke therapeutische domeinen, die rechtstreeks en onrechtstreeks verband houden met dermatologie.

Barrier Therapeutics Inc. Barrier Therapeutics, Inc. is een biopharmaceutisch bedrijf dat zich toe spitst op de ontwikkeling van nieuwe dermatologische medicijnen. Het bedrijf werd opgericht met als doel de ontwikkeling en marketing van dermatologische producten gebaseerd op intellectuele eigendom die oorspronkelijk ingelicentieerd werd van J&J. Barriers huidige klinische pijplijn bestaat uit vier producten in, of aan het begin van, fase III klinische studies om schimmel infecties te behandelen (Candida-geassocieerde luieruitslag, seborrheische uitslag, en congenitale ichthyosis). De andere klinische producten in vroegere ontwikkelingsfasen voor behandeling van psoriasis, acne, huid inflammatie, schimmel infecties, allergieën, and wondheling worden aangevuld door een brede waaier van pre-klinische kandidaten. In September 2003, opende het bedrijf zijn nieuwe hoofdkwartier te 600 College Road East in Princeton, New Jersey. Barrier heeft een afdeling in Geel, Belgium.

KBC Private Equity Fund Biotech Biotech NV is een privak naar Belgisch recht met zetel te Havenlaan 2, 1080 Brussel. Biotech is opgericht in het eerste kwartaal van 2001 en is gericht op beleggingen in gevestigde, private biotech bedrijven wereldwijd. Biotech NV is genoteerd op Euronext Brussels. Het kapitaal van Biotech is verdeeld over 3.416.667 aandelen. De financiële dienstverlening wordt verzorgd door KBC Bank, CBC Banque en Centea. Bij de start belegde Biotech het kapitaal in een portefeuille van genoteerde biotech bedrijven. Biotech verschuift de middelen gaandeweg naar niet-beursgenoteerde bedrijven naarmate zich interessante investeringsopportuniteiten aanbieden. Biotech investeerde reeds in de volgende niet-beursgenoteerde bedrijven: Barrier Therapeutics Inc., Ceres Inc., PR Pharmaceuticals Inc., Innapharma Inc., Maize Technologies International NV en Metabolex

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met

Ruth Devenyns (tel. 32 2 429 96 94) Youri Amerijckx (tel. 32 2 429 42 63) ² BIOTECH NV Havenlaan 2
1080 Brussels
http://www.kbcam.be/biotech

Bron: Biotech
Provider: Euronext Brussels