Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



27 oktober 2003 middag



Zutphen- opgevoerde brommer in beslag genomen


Vanmorgen rond 11.40 uur surveilleerden agenten in een onopvallende politieauto op de Den Elterweg en zagen een bromfietser met hoge snelheid over het fietspad rijden. Een eerste inschatting van de snelheid was ongeveer 80 km per uur. Bij de laan naar Eme ging de bestuurder rechts af en voorbij de rotonde konden agenten hem laten stoppen. De bestuurder, een 18-jarige jongeman bekende dat zijn bromfiets behoorlijk was opgevoerd en bij controle op de rollentestbank had hij niets teveel gezegd. Normaal mag de meter 0.5 aangeven zonder dat men proces-verbaal krijgt, in dit geval liep de meter op tot boven de 2.0 !
Aangezien het niet de eerste keer was dat hij met een opgevoerde bromfiets gecontroleerd werd is er overleg met het Openbaar Ministerie gepleegd en werd besloten de bromfiets in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op en de rechter zal zich over de boete uitspreken en over het feit of de jongeman zijn "kale" bromfiets terug krijgt.



Twello -graffiti


In de nacht van 25 op 26 oktober hebben vandalen graffiti aangebracht op een muur nvan een bankgebouw aan de Dorpsstraat. De kreten hadden voornamelijk met het voetbalgebeuren te maken en leveren een schadepost van zo'n 1000 euro op.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --