Politie Friesland


Politieberichten van maandag 27/10 (07.00 - 13.00)

Fryslân 27-10-2003 - Voor informatie kunt u contact opnemen met 0900 - 8844

Leeuwarden: inbraak in clubgebouw roeivereniging Zaterdag tussen 18.00 en zondag 08.00 uur werd ingebroken in het clubgebouw van een roeivereniging aan de Avondsterweg. Men kwam binnen door een garagedeur te forceren. Gestolen werden enkele tientallen euros. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: inbraak in auto
Zondag tussen 19.00 uur en maandag 09.00 uur werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Heideburen. Men kwam binnen door een portierraam in te slaan waarna de gehele auto werd doorzocht. Gestolen werd een radio/cassetterecorder. Een 64-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Lemmer: tweemaal rijden onder invloed en joyriding Maandag om 01.10 uur werd een 59-jarige automobilist gecontroleerd op de Vlaak. De man wilde zijn rij- en kenetkenbewijs niet tonen en niet meewerken aan een blaasproef. Ook wilde hij niet in de politiewagen plaatsnemen, waarna de man geboeid achter in de politieauto werd gezet. Zijn bijrijdster, een 61-jarige vrouw uit Lemmer, nam vervolgens onverwachts ook achter in de politiewagen plaats en deed de deuren op slot. Ze ging daarna achter het stuur zitten en reed met de politiewagen weg. De auto ging richting Plattedijk en Iselmar. Bij de kruising van de Rondweg met de Plattedijk keerde de vrouw weer en reed naar de gemeentelijke binnenhaven. Daar aangekomen stapten de twee uit, waarna ze werden aangehouden door de politie. De man blies 615 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook de vrouw had gedronken: zij blies 420 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. De twee wordt diefstal in vereniging ten laste gelegd.

Heage Beintum: aanrijding met letsel
Maandag om 07.15 uur reed een 39-jarige automobilist uit Ferwert over de Harstewei in de richting van Dokkum. Waarschijnlijk door de laagstaande zon zag hij een 15-jarige fietster en 13-jarige fietser, beiden afkomstig uit Marrum, over het hoofd. De bestuurder kon, ondanks hard remmen, een botsing niet meer voorkomen. De twee fietsers werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.