FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Bemiddeling snijbloemen voortaan via FloraHolland-marktteams (27-10-03)

'Duidelijk, Snel en Marktbewust handelen'

Onder het motto 'Duidelijk, Snel en Marktbewust handelen' is de organisatie van de bemiddeling van snijbloemen veranderd. FloraHolland werkt voortaan met zeven marktteams waardoor Bemiddeling Snijbloemen nog beter dan voorheen in staat is product/marktcombinaties te maken voor (import)aanvoerders en kopers.

Het Bemiddelingsbureau van FloraHolland heeft gekozen voor een duidelijke segmentatie in aanvoerders en account-aanvoerders. Op deze manier speelt FloraHolland in op de behoefte van telers en kopers. De groep van zo'n tweehonderd account-aanvoerders bestaat uit telers die qua omzet en product hebben aangetoond te kiezen voor bemiddeling als een van de structurele afzetstrategieën van hun bedrijf. Daarnaast is het essentieel dat hun visie op zakendoen via bemiddeling aansluit op de behoefte van de kopers. Voordeel van deze nieuwe manier van dienstverlening voor aanvoerders is dat zij per productgroep terechtkunnen bij één loket, namelijk het marktteam. Deze bestaat uit inkopers, verkopers en productspecialisten. Een marktteam beschikt over diepgaande product- en afzetmarktkennis en kan op basis hiervan optimaal inspelen op het samenbrengen van vraag en aanbod.

De belangrijkste taak van de zeven marktteams snijbloemen is het duidelijk, snel en marktbewust bemiddelen tussen (import)aanvoerders en kopers van FloraHolland. Accountmanagers binnen de teams richten zich op de belangrijkste accountklanten (kopers en aanvoerders) van het Bemiddelingsbureau. De accountmanagers brengen marktontwikkelingen en behoeften in kaart. Vervolgens bepalen zij de juiste mix uit het CLIF-dienstenpakket die aansluit op deze behoeften. CLIF staat voor dienstverlening op het gebied van Commercie, Logistiek, Informatie en Financiën.

Bemiddeling Snijbloemen biedt drie soorten diensten aan: Basis-, Account- en Maatwerkdienstverlening. De Basisdienstverlening, voor alle aanvoerders, omvat één duidelijk loket met productgespecialiseerde bemiddelaars. Zij zorgen voor de best haalbare match tussen vraag en aanbod. Accountdienstverlening is een aanvulling op de basisdienstverlening en is specifiek voor account-aanvoerders. Het bestaat uit het actief matchen van vraag en aanbod. Maatwerkdiensten staan los van basis- en accountdiensten. Iedere aanvoerder kan tegen betaling van deze diensten gebruikmaken.

Over FloraHolland
Op FloraHolland worden sierteeltproducten verhandeld via veilingklokverkoop en via bemiddeling (contractverkoop). FloraHolland heeft een jaaromzet van 1,9 miljard euro. Marktleider FloraHolland heeft vijf vestigingen verspreid over het land. Deze liggen nabij sierteeltproductiegebieden, in Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Venlo en Eelde. In totaal werken er bijna 3000 medewerkers bij FloraHolland.

Horti Fair
FloraHolland heeft standnummer 10.0110.