Politie Limburg-Zuid

Poging tot ontvoering

Heerlen 27-10-2003 - Op zondag 26 oktober 2003, omstreeks 16.30 uur, ontsnapte een 17-jarig meisje uit Heerlen ternauwernood aan een ontvoering.

Zij reed met haar bromscooter, een blauwe Aprilia met rode vlakken, over de Groene Boord in de richting van de Palemigerboord. Bij de kruising met de Gasthuisstraat en de Voskuilenweg stond zij stil achter een grijze 4-deurs Mercedes, omdat het verkeerslicht op rood stond.
Plotseling ontdekte zij dat de bestuurder van deze Mercedes naast haar stond en haar sommeerde in de auto te stappen. Daarbij rukte de man de blauwrood gekleurde helm van het hoofd van het slachtoffer en riep opnieuw dat zij in moest stappen en pakte haar nu ook vast.

Het meisje wist te vluchtten door flink gas te geven waardoor de man haar los moest laten. Nadat zij enigzins van de schrik bekomen was deed zij aangifte bij de politie.
Het slachtoffer was ten tijde van het voorval gekleed in een beige ¾ jas en een blauwe spijkerbroek en heeft blonde haren.

Op het moment van dit voorval reden meerdere autos aan de onheilsplek voorbij. De politie vraagt daarom dringend aan diegene, die getuige waren van dit incident, contact op te nemen met de politie via het nummer: 0900-8844.