De Unie
Horeca - Stappenplan i.v.m. rookvrije werkplek
24 oktober 2003 - Zoals u wellicht in het nieuws heeft kunnen
waarnemen, heeft Minister Hoogervorst in een gesprek met Koninklijk
Horeca Nederland aangegeven geen termijn te verbinden aan de
uitzonderingspositie van de horeca aangaande de rookvrije werkplek.
Dit betekent dat de horeca is uitgezonderd van het invoeren van een
rookvrije werkplek per 1 januari 2004. Voorwaarde is wel dat
Koninklijk Horeca Nederland in samenspraak met het ministerie van VWS
komt tot een stappenplan dat concrete maatregelen oplevert.
Het einddoel van het stappenplan is een horeca die rookvrij wordt in
een mate die rechtevenredig is aan de ontwikkeling van het
maatschappelijk draagvlak. In het kader hiervan onderzoeken wij tal
van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan om via horecaonderwijs
toekomstige werknemers beter in te laten spelen op niet rokende
gasten, technische aanpassingen, bouwkundige aanpassingen, onderscheid
maken tussen de verschillende sectoren in de horeca etc. Getracht
wordt om tot oplossingen te komen de overlast van roken in de horeca
zo veel mogelijk beperken, waarbij rekening wordt gehouden met
commerciële en technische haalbaarheid en maatschappelijk draagvlak
voor roken.
In het kader hiervan benaderen wij relevante organisaties.
Heeft u ideeën of tips?
Vanaf deze plaats wil ik u dan ook vragen om mee te denken in dit
proces. Graag zie ik uw ideeën en tips tegemoet. U kunt deze mailen
naar Adrie van Bokkem: bkk-a@unie.nl. Ik zie uw reactie graag
tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Adrie van Bokkem
Bestuurder
* Intropagina Horeca
vrijdag, 24 oktober 2003