Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 22 oktober 2003

Tijdens fietskeuring
58% VAN DE FIETSEN GOEDGEKEURD

Onder toeziend oog van wethouder Maasakkers wordt er een fiets gekeurd Dinsdag 14 oktober jl. vonden in de brandweerkazerne wederom de jaarlijkse fietskeuringen plaats voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen te Geldrop. De keuringen zijn een initiatief van de gemeente en worden samen met de politie, 3VO, Fietsersbond en brandweer georganiseerd. Tevens wordt medewerking verleend door de Geldropse fietsenhandelaren Van Lieshout en Vermeulen. Ook wethouder W.H.M. Maasakkers was aanwezig. Hij sprak de kinderen onder meer toe en vertelde hoe belangrijk het is om op een goede fiets te rijden.

Doel van de actie is om de veiligheid in het verkeer van de Geldropse jeugd te vergroten. De actie sluit hiermee goed aan op het project Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) waarvoor alle Geldropse basisscholen zich gaan inzetten.

58% GOEDGEKEURD
De fietskeuringsactie verliep goed. Van de ongeveer 680 fietsen werd circa 58% goedgekeurd en voorzien van een OKÉ-sticker. Het aantal goedgekeurde fietsen was hiermee lager dan verleden jaar toen circa 67% van de fietsen werden goedgekeurd. Over het algemeen waren het slechts kleine mankementen waarop de fietsen werden afgekeurd. De leerlingen met afgekeurde fietsen kregen een keuringskaartje mee naar huis, waarop de gebreken vermeld stonden. Als zij hun fiets binnen een week in orde brengen, komen zij alsnog voor een sticker in aanmerking.

PRIJSWINNAARS
Onder de leerlingen van fietsen die werden goedgekeurd, werden aan het eind van de dag 32 prijzen verloot. De prijzen, waaronder VVV-bonnen ter waarde van EUR 12,50 en EUR 5,00, diverse fietscomputers, bidons, fietssloten, bandenplaksets en fietspompjes werden beschikbaar gesteld door de fietsenhandelaren en de gemeente.

De volgende leerlingen vielen in de prijzen: Samantha; Sezgin (Windroos), Eva Hendriks; Ayaan Farah (Regenboog), Remco Bloem; Femke van der Putten; Nick Molenaar (Ganzebloem), Britt van Engeland (Beneden Beekloop), Nienke Looijmans; Annemiek Peters; Demi Mennen; Martine van Hoorn ('t Klokhuis), Nathalie Bulters; Pascalle Boerrigter; Ans Berkers; Victor Zwartkruis; Charlotte Bogers; Bas; Robin Simons; Nina Meulendijks (St. Jozef), Johan Baas; Saruk Pehuvan ('t Anker), Joop (De Bron), Somine Dekkers; Joep Sweegers ('t Vijfblad), Chrissy; Michelle Luys; Mark Raymakers; Sharon van de Pol (Dommeldal), Robert van den Assen; Annalisa; Jos (V.d. Puttschool). Van harte proficiat!