Rechtbank Zutphen



"De Stroom" exposeert in rechtbank Zutphen

Bron: Rechtbank Zutphen

Datum actualiteit: 21-10-2003

"De Stroom" exposeert in rechtbank Zutphen

Van 20 oktober 2003 t/m 11 december 2003 is in de centrale hal van de Rechtbank te Zutphen een expositie te zien van schilderijen van de leden van Kunstenaarsgroep "De Stroom".

"De Stroom" bestaat uit zeven kunstenaressen uit de regio Zutphen, die allen bij Atelier Sabi te Eefde hebben gewerkt en hun passie voor kunst delen. Zij komen regelmatig bijeen om elkaars ontwikkeling te volgen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Gelet op de verschillende stijlen en onderwerpen en de verschillende invalshoeken van de kunstenaressen is er een zeer gevarieerde expositie ontstaan die het bezoeken meer dan waard is.

De leden van "De Stroom" zijn:
Jeannette Hoekstra, Ingrid Zonneveld, Toos van Iperen, Rita Susebeek, Mieke de Graaf, Marleen Deurvorst en Elly te Pas.

De expositie onthult verschillende technieken: van acryl op linnen, papier of doek tot het gebruik van houtskool en krijt. Van conté of inkt tot gemengde technieken, alles komt voor in deze veelzijdige expositie.

Vele landschappen en mensen in hun houding en expressie reizen met "de Stroom" mee en bieden de kijker een expressionistische, figuratieve en vaak abstracte kijk op kunst.

De expositie wordt georganiseerd door de Stichting Blikopener.

De hal van de rechtbank is een openbare ruimte waar belangstellenden tijdens de openingstijden vrij in en uit kunnen lopen. Van maandag t/m vrijdag is de rechtbank van 8.30 - 16.30 uur geopend. Het adres van de rechtbank is Martinetsingel 2 te Zutphen.

Nadere informatie:
De heer M. Morhee, rechtbank Zutphen, telefoon (0575) 59 35 00.