Gemeente Ede

Dinsdag 21 oktober gespreksavond Belangenvereniging Noord-Oost Ede en Gemeente Ede in 'Hent uut 'Zaant' in Wekerom
College B. & W. brengt werkbezoek aan Noord-Oost Ede

Burgemeester en wethouders van Ede brengen op dinsdag 21 oktober een werkbezoek aan Wekerom, De Valk, Otterlo, Harskamp. 's Middags maken de collegeleden een rondrit; 's avonds zijn de inwoners van het dorp welkom in de gespreksbijeenkomst die de Belangenvereniging Noord-Oost Ede en het college samen organiseren. Deze ontmoeting vindt plaats in de zaal van Hent uut t 'Zaand, Vijfsprongweg 30 in Wekerom en begint om 20.00 uur.

Werkbezoek
Het werkbezoek aan Noord-Oost Ede begint om 14.00 uur met een bustocht door het gebied. De collegeleden bezoeken eerst de Ericaschool in Otterlo. Na het bezoek aan deze school is er aandacht voor het Dorpsplein en de zogenaamde 'schoolwoningen'. Daarna wordt achtereenvolgens een bezoek gebracht aan een Biologische boerderij in De Valk, Berg Toys in Wekerom en tot slot aan Gereedschappenfabriek Van de Brink in Harskamp.
Vanaf 18.00 uur heeft het college een ontmoeting met de bestuursleden van de belangenverenigingen.

Gespreksavond
Voor de gespreksavond in 'Hent uut 't Zaand' hebben de besturen van de belangenverenigingen in Noord-Oost Ede verschillende onderwerpen bij de gemeente aangekaart:

* Structuurplannen Harskamp en Wekerom.

* Veluwe 2010; onder andere hoe wordt de ontsluiting van Otterlo en op welke wijze worden de afsluitingen gerealiseerd.
* De Valk: welke normen zijn van toepassing om het mogelijk te maken burgerwoningen te bouwen in beschermd gebied (ruimte voor ruimte)?
* Welke concrete invulling geeft het college aan de wens om op korte termijn in Otterlo woningen te bouwen bestemd voor starters en senioren?

* Op welke wijze denkt het college de problematiek van het tekort aan huisvesting voor de leerlingen van de Ericaschool in Otterlo op te lossen? Het kennelijk structureel groeiende aantal kinderen voor de Ericaschool met daarnaast de verkleining van het leerlingenaantal per groep leert dat binnen één jaar de school opnieuw uitgebreid moet worden.

* Opheffen buslijnen.

* Blijft de regiotaxi in stand?

* Fietspad Wekerom-Harskamp, wanneer duidelijkheid en realisatie.
* 80- en 60 km wegen Wekerom en Otterlo;

De collegeleden zullen aan het begin van de bijeenkomst informatie geven op hoofdlijnen.

De heer ds. A. Romein geeft vervolgens namens de Werkgroep normen en waarden een korte presentatie over de voortgang en activiteiten van deze werkgroep. Daarna worden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld tot het stellen van vragen.
Voor de beantwoording van vragen die te maken hebben met het (verkeers)beleid en de uitvoeringsplannen van de provincie Gelderland, is een medewerker van de provincie uitgenodigd.

In het tweede deel van de avondbijeenkomst kunnen belangstellende bezoekers op een informele wijze in gesprek gaan met burgemeester R.C. Robbertsen, de wethouders R. Spiegelenberg, W.J. Dekker, R. Kremers, mevr. drs. A.A.Y. Jonker, P. van 't Hoog en de gemeentesecretaris drs. J. Miedema. Ook de buurtbeheerder, de gebiedsagenten en de stedenbouwkundige zullen aanwezig zijn en tijdens de inloopbijeenkomst zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Daarbij kunnen ook vragen aan de orde komen, die de belangenvereniging heeft opgegeven.

De zaal van Hent uut 't Zaand gaat op 21 oktober reeds om 19.30 uur open. De bijeenkomst duurt tot circa 22.15 uur, maar ook eerder vertrekken of in de loop van de avond aankomen is mogelijk.