18/10

Uden 18-10-2003 - .

GETUIGENGEZOCHT GEWAPENDE OVERVALLEN, Grave, Schaijk

Woensdag 15 oktober, rond half negen s-avonds heeft er een gewapende overval plaatsgevonden in een videotheek aan de Klinkerstraat in Grave. Een medewerkster werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen een onbekend geldbedrag af te geven. Het is onbekend in welke richting de dader vervolgens is vertrokken.

Een week eerder, woensdag 8 oktober rond kwart voor elf s-avonds, is bij een gewapende overval op een cafetaria aan de Runstraat in Schaijk een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. Een medewerker werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen de inhoud van de kassa af te geven. Na de overval heeft de man via de voordeur de cafetaria verlaten. Hierna is de man rechtsaf gegaan, richting het centrum van Schaijk.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar beide overvallen en wil graag meer informatie van personen die getuige zijn geweest van één van beide voorvallen of die rond de tijd en plaats van de overvallen iets verdachts hebben opgemerkt. Het signalement van de dader is bij beide overvallen ongeveer hetzelfde;

Een blanke man van 25-35 jaar oud. Hij is tussen de 1.80 en 1.90 lang en droeg donkere kleding met een capuchon en een bivakmuts. De man sprak met een licht, mogelijk Brabants accent.

VERDACHTE VERNIELINGEN AANGEHOUDEN, Veghel

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 31-jarige Portugese man aangehouden op de Bundersweg in Veghel. De verdachte had verschillende fietsen op de rijbaan te gegooid en hij had een ruit van een deur ingegegooid. De man was eerder die avond uit een horecagelegenheid gezet en hij rook naar alcohol. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

BEDREIGING MET MES, Uden

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over twaalf heeft een onbekend persoon een 20-jarige fietser uit Uden op de President Kennedylaan met vermoedelijk een mes bedreigt. Hij wilde geld van het slachtoffer hebben. Het slachtoffer wist door hard weg te rennen te ontkomen.

MISHANDELING, Uden

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond half twee s nacht is een 18-jarige jongen uit Maastricht mishandeld. De jongen fietste op de Belgenlaan in Uden samen met een aantal vrienden na het stappen op weg naar huis. Bij een wegversmalling moest de jongen afstappen omdat er takken op de weg lagen. Op het moment dat hij afstapt wordt hij eerst door één persoon en later door meerdere personen mishandeld. De jongen liep hierbij een blauw oog, een gekneusd linkeroor, pijnlijke rechterschouder, heup en bovenbeen op. De jongen kon ontkomen en is uiteindelijk door vrienden naar het huis van zijn ouders gebracht.

De politie wil graag in contact komen met personen die iets van dit voorval hebben gezien of gehoord. Wilt u contact opnemen met politie Uden (0900-8844, lokaal tarief).

TE VEEL GEDRONKEN, Uden, Veghel

Vrijdagavond is op de Van Duerenlaan in Uden een 22-jarige man uit Uden aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 Euro.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op het Stadhuisplein in Veghel een 45-jarige man uit Veghel aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Diezelfde nacht is op de Kempen in Veghel, een 27-jarige man uit Veghel aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Maar dat was niet het enige. De politie zag dat de man met hoge snelheid en zonder verlichting reed. De politie probeerde hem aan te houden maar hij negeerde het stopteken. Zijn voertuig werd in beslag genomen en ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Heel vroeg in de zaterdagochtend werd een 37-jarige man uit Schijndel op de Pastoor Spieringstraat in Uden aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had veel te veel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.