Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht 18-10-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Jeugdige inbrekers gepakt
VLEUTEN Naar aanleiding van een melding dat er een inbraak plaatsvond bij een instelling aan de Den Hamstraat, ging de politie vrijdagavond 22.30 uur ter plaatse. Op straat zagen zij een groepje jongeren lopen die een brandblusser aan het leegspuiten waren. Bij het zien van de politie zetten zij het op een lopen richting een instelling. Daar bleek de deur open te staan en een raam vernield te zijn. De door de jongeren gebruikte brandblusser bleek hier te zijn weggenomen.

Twee van hen, een 14-jarig meisje uit Vleuten en een 15-jarige jongen uit dezelfde woonplaats, konden worden aangehouden. Zij werden meegenomen naar het politiebureau voor een verhoor en daarna thuisgebracht naar de in kennis gestelde ouders. De politie onderzoekt de toedracht en betrokkenheid van verschillende personen.

Blauwe week politiedistrict Tolsteeg

UTRECHT - De politie van het district Tolsteeg organiseerde van maandag 6 tot vrijdag 10 oktober een zogeheten blauwe week. Zon blauwe week betekent dat er extra politie-inzet is om het toezicht te verhogen in het gebied en te investeren in wijkproblemen. Op diverse plaatsen werden controles uitgevoerd en er werd extra gesurveilleerd. In totaal werden 257 bekeuringen uitgeschreven en er werden vier aanhoudingen verricht.

Zuid
In Zuid (Lunetten, Hoograven en Tolsteeg) werden er in totaal 94 bekeuringen uitgeschreven en tevens werden er twee aanhoudingen verricht. Rode draad tijdens deze week was de controle op diverse locaties van hangjongeren. In verband met het slechte weer werd er deze week weinig jeugd op straat aangetroffen. Zo werd er o.a. onderzoek gedaan op de Nijeveldsingel naar aanleiding van een aangifte diefstal motorfiets. Politieagenten troffen daar een gestolen motorfiets aan. Deze werd in beslag genomen. Tevens werd hier een hennepkwekerij aangetroffen met 75 hennepplanten die bijna oogstrijp waren. De zaak werd ontmanteld. De verdachte, een 35-jarige Utrechter, werd aangehouden ter zake opiumwet en opzet- c.q. schuldheling van de motorfiets.

Ook werd deze week op het t Goylaan vier keer proces-verbaal opgemaakt voor overlast rondom een horecagelegenheid. Hierbij werd één aanhouding verricht, omdat een 25-jarige verdachte uit Utrecht niet zijn gegevens aan de agent wilde opgeven.

Op de Duurstedelaan troffen politieagenten tijdens een controle een persoon aan met een bolletje harddrugs. De 35-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tijdens de verkeerscontrole op de W.A. Vultostraat werd 31 keer proces-verbaal opgemaakt. Voor diverse verkeersovertredingen werden deze week in Zuid 58 keer proces-verbaal opgemaakt. Ook werden er tijdens de blauwe week controles gehouden op winkelcentra Lunetten en Smaragdplein.

Oost
In Oost (Sterrenwijk, Oudwijk, Rijnsweerd, De Uithof, Maarschalkerweerd)
werd er in totaal 163 keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse feiten, waaronder links- en rechtsafverbod, rood licht, het niet hands-free bellen in de auto en verlichting.

Daarnaast werden 83 autos in de omgeving van de Jan van Scorelstraat en de Pieter Breughelstraat geflyerd in het kader van Niets erin, Niets eruit.

Er werd 14 keer proces-verbaal opgemaakt in verband met overlast op het Minplein en het Lodewijk Napoleonplantsoen. Ook was er één proces-verbaal ter zake diefstal fiets. Hierbij werden twee 19-jarige verdachten uit Utrecht aangehouden.

Voetganger geschept door politiewagen
UTRECHT Bij een aanrijding met een politieauto is een 34-jarige Utrechter zaterdagmorgen rond 03.25 uur gewond geraakt. De politieauto reed over de Amsterdamsestraatweg in de richting van de Marnixlaan toen vanaf de stoep rechts de man plotseling overstak. De agenten probeerden middels een noodstop de man te ontwijken, maar dit was niet meer mogelijk. Een aanrijding was het gevolg.

De Utrechter is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar een beenbreuk werd geconstateerd. De agenten kwamen met de schrik vrij, de politieauto raakte zwaar beschadigd. De Regionale Verkeersdienst heeft ter plaatse een onderzoek uitgevoerd.

Aanrijdingen met letsel
UTRECHT Een 57-jarige inwoner van Maarssen is vrijdagochtend rond 09.30 uur gewond geraakt nadat hij met zijn auto achterop een vrachtauto was gereden. Een 50-jarige man uit De Meern reed met zijn vrachtauto over de Joseph Haydnlaan, gaande in de richting van het 24 Oktoberplein. Hij remde af en gaf richting aan om rechtsaf het terrein van het AZC op te rijden.

Vermoedelijk door de laagstaande zon zag de Maarssenaar dit niet of te laat waardoor hij met zijn auto tegen de achterkant van de vrachtauto knalde. De Maarssenaar droeg geen autogordel en klapte met zijn hoofd tegen de voorruit. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Op de Theemsdreef raakte een 85-jarige vrouw uit Utrecht vrijdagochtend rond 11.00 uur gewond nadat zij van haar fiets gereden was door een onbekend gebleven vrouw.

De Utrechtse fietste over de Theemsdreef vanuit de richting van de Muylenborchdreef. Bij de kruising met de Humberdreef kreeg zij voorrang van een bus. Echter plotseling kwam een onbekend gebleven vrouw tussen de stoep en de bus doorfietsen die de vrouw aanreed. Als gevolg hiervan kwam zij ten val. De onbekend gebleven vrouw bood even haar excuses aan maar ging er vervolgens vandoor omdat zij haast zou hebben om op een afspraak te komen. Twee omstanders hielpen de vrouw overeind.

De vrouw liep zwaar letsel aan haar arm op en verschillende kneuzingen aan armen en benen. Ook haar fiets raakte beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en naar de onbekend gebleven vrouw. Het signalement van deze vrouw is licht getint uiterlijk, ongeveer 25-30 jaar oud, slank postuur, een licht jack en een hoofddoekje. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via telnr: 0900-8844 (lokaal tarief).