PERSBERICHT
16/10/2003
Oesterseizoen in volle gang
Zeeuwse oester steeds populairder
Veel consumenten associëren het eten van oesters met de feestdagen. Toch is het Zeeuwse oesterseizoen nu al volop in gang. De
exclusieve platte oester is in de maanden met de 'r' te koop, maar de betaalbare Zeeuwse oester (ook wel bekend als creuse) is daarentegen gedurende het hele jaar verkrijgbaar. Steeds meer consumenten ontdekken de
Zeeuwse oester. Oesterhandelaren zagen hun afzet in de afgelopen vijf jaar
verdubbelen van 20 miljoen naar 40 miljoen stuks. België is met een afname
van vijftig procent de belangrijkste afnemer van Zeeuwse oesters.
De Zeeuwse oester is een trendproduct dat uitstekend binnen de hedendaagse
eetcultuur past. Het kent tal van bereidingsmogelijkheden en serveermomenten. Bovendien zijn oesters zeer gezond. Ze bevatten een hoog
gehalte aan magnesium en zink. Het hoge zinkgehalte beschermt tegen verkoudheid. Doordat oesters altijd vers en onbewerkt zijn, blijft het zinkgehalte in tact en wordt het beter door het lichaam opgenomen. Verder
passen oesters prima in zowel een cholesterolarm als caloriearm dieet.
Meestal worden oesters 'natuur' gegeten; rauw met wat citroensap en peper.
Maar met oesters zijn veel meer variaties te bedenken. Heel trendy is het om
oesters te gratineren. Het volgende recept bewijst dat een smakelijk voorgerecht met oesters in een handomdraai op tafel staat. Succes verzekerd.
recept oesters
---