Gemeente Winterswijk


16 oktober 2003
Burgemeester en wethouders stellen plan gemeentekantoor neerwaarts bij

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft haar plan voor het nieuw te bouwen gemeentekantoor neerwaarts bijgesteld. Hiermee geeft het College gehoor aan de opmerkingen van de gemeenteraadsleden tijdens de gecombineerde commissievergadering op 25 september. Zij gaven aan een sober gemeentekantoor te willen realiseren.

De belangrijkste verandering is de benodigde grondoppervlakte. De oppervlakte is bijgesteld naar 6300 vierkante meter. Het gevolg van de ruimtevermindering met ongeveer vijfhonderd vierkante meter (10 werkplekken) ten opzichte van het Programma van Eisen 2003, is dat het College, bestuursondersteuning en de raadsgriffie gescheiden gehuisvest worden in het huidige gemeentehuis aan het Mw. Kuipers-Rietbergplein.
Hierbij is een verkleining van de publieksruimte inbegrepen. Tevens wordt het aantal geplande parkeerplaatsen verminderd met twintig. Hierdoor komt het aantal parkeerplekken op ongeveer honderd.

Financiën
Door de mutaties is het benodigde financiële kader neerwaarts bijgesteld. Burgemeester en Wethouders stellen voor een bedrag van 11,5 miljoen als richtbedrag te nemen voor de nieuwbouw van het gemeentekantoor.
Het College zal voor het einde van 2003 een plan van aanpak presenteren voor de renovatie van het gemeentehuis. Dan zal blijken welke werkzaamheden er nodig zijn en hoe en wanneer dat wordt uitgevoerd. Het college verwacht 1 tot 1,5 miljoen nodig te hebben voor de renovatie. De gemeenteraad zal daar te zijner tijd een beslissing over nemen.

Verwacht wordt dat de oplevering van het nieuwe gemeentekantoor niet eerder dan 2006 zal zijn.
Voor de volledige huisvesting van de gemeente zal in 2006 een bedrag van ongeveer 14 miljoen beschikbaar zijn.

De definitieve besluitvorming over dit onderwerp vindt plaats in de raadsvergadering van 23 oktober 2003.
De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis.