Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/10)

Oosterhout, woensdag 15 oktober 2003

Proces-verbaal voor verboden bestrijdingsmiddelen ALMKERK: De milieupolitie van het district Oosterhout controleerde samen met de Algemene Inspectie Dienst een bedrijf in Almkerk. Bij het bedrijf werd circa 60 kilo verboden bestrijdingsmiddelen aangetroffen. Naast het feit dat het om wettelijk verboden bestrijdingsmiddelen ging, werden de bestrijdingsmiddelen erg onzorgvuldig bewaard. De AID maakte proces-verbaal op tegen de directeur van het bedrijf. De bestrijdingsmiddelen zijn inbeslaggenomen en afgevoerd ter professionele vernietiging.

Kettingbotsing
LOON OP ZAND: Op woensdag 15 oktober omstreeks 15.00 uur werd de politie geroepen bij een verkeersongeval op de Midden Brabant weg. Het ongeval was gebeurd op de oostelijke rijbaan (Tilburg richting Waalwijk). Een 49-automobilist afkomstig uit Best had vermoedelijk te laat in de gaten dat het verkeerslicht rood licht uitstraalde en dat zijn voorgangers stil stonden.
Hij botste achterop de file, waardoor nog eens drie autos tegen elkaar gedrukt waren. In totaal raakten dus vier autos beschadigd, waarvan drie zodanig dat ze weggetakeld moesten worden van de plaats van het ongeval. Twee betrokkenen klaagden over pijn in de nek en zijn door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de veroorzaker van de aanrijding.

Politie bekeurt 63 overtreders bij snelheidscontrole GEMEENTE DRIMMELEN: De politie controleerde op dinsdag 14 oktober in Lage Zwaluwe en Terheijden op snelheid. De politie zette een onopvallende radarauto in om snelheidsovertreders op foto vast te leggen.
Locatie : Lage Zwaluwe Gaete (30 km-zone)
Tijden : van 10.00 uur tot 12.00 uur
Aantal passanten : 332
Aantal overtreders : 39
Hoogste snelheid : 47 km/u

Locatie : Terheijden, Hoofdstraat (50 km-zone)
Tijden : van 12.35 uur tot 15.05 uur
Aantal passanten : 1004
Aantal overtreders : 24
Hoogste snelheid : 93 km/u
Bijzonderheid : 4 bromfietsen met respectievelijk 58, 62, 62, en 70 km/u)

Arrestatie na huiselijk geweld
RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde op dinsdagavond 14 oktober omstreeks 22.15 uur een 42-jarige inwoner van Raamsdonksveer. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin. De vrouw meldde zich kort daarvoor in het politiebureau. Ze had zichtbare verwondingen in haar gezicht en haar neus was vermoedelijk gebroken. De vrouw verklaarde dat ze door haar ex-vriend ook in haar buik en tegen haar benen was geschopt. De politie ging direct over tot aanhouding van de verdachte, die overigens zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte werd ingesloten en is in de loop van volgende dag verhoord. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Snelheidscontrole met LaserPatrol
RAAMSDONK: Ook in Raamsdonk werd door de politie gecontroleerd op snelheid. Op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur gebruikte de politie de LasePatrol op de Luiten Ambachtstraat. 45 voertuigen passeerden de controle post. Slechts een van de automobilisten was in overtreding. De snelheid van dit voertuig bedroeg 75 km/u terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan.

Politie pakt eerste vuurwerkafsteker
OOSTERHOUT: Na klachten van overlast van vuurwerk betrapte de politie een 17-jarige jongen uit Oosterhout op het bezit van vuurwerk. Op woensdagmiddag 15 oktober stelde de politie een onderzoek in nadat buurtbewoners hadden geklaagd over extreem hard vuurwerk. Bij de woning vond de politie verse resten van afgestoken verboden vuurwerk. Verder stond er een zogenaamde motier opgesteld. Dit is een metalen stellage bestaande uit eenbuis die onder een hoek is geplaatst. Met de mortier kunnen zogenaamde motierbommen kunnen worden afgeschoten (zwaar vuurwerk). In de tuin lagen vier onafgeschoten strijkers, eveneens verboden vuurwerk. Bij een onderzoek in de woning en bijbehorende garage vond de politie een kleine hoeveelheid vuurwerk, een vlindermes en twee imitatiewapens. De imitatiewapens waren pistolen waarmee plastic munitie kan worden afgeschoten. Omdat de wapens niet van echt te onderscheiden zijn, vallen deze (verboden) wapens onder de Wet Wapens en Munitie, evenals het vlindermes. Het vuurwerk en het genoemde wapentuig is door de politie in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Geen overtreders bij alcoholcontrole
OOSTERHOUT: Op 13 oktober hield de politie alcoholcontroles in Oosterhout. Deze controle vond plaats tussen 18.15 uur en 21.45 uur.
- Van 18.15-19.05 uur Bredaseweg (43 ademtesten)
- Van 20.00-20.30 uur Hoofseweg (25 ademtesten)
- Van 20.40-21.10 uur Statendamweg (24 ademtesten)
- Van 21.15-21.45 uur Burg. Elkhuizenlaan (25 ademtesten) In totaal zijn er 115 ademtesten van automobilisten afgenomen. Daarnaast moesten ook twee bromfietsers blazen. Geen van hen had teveel gedronken, een prima resultaat dus.

Politie houdt bromfietscontrole
OOSTERHOUT: De politie hield woensdagochtend 15 oktober een bromfietscontrole op de Bouwlingstraat. Een motoragent leverde in totaal tien bromfietsers aan. Vier van de brommers bleken opgevoerd. De berijders van deze brommers kregen een bekeuring. Een andere bromfietser is geverbaliseerd omdat hij niet kon aantonen dat zijn brommer verzekerd was tegen de wettelijke aansprakelijkheid. De actie werd gehouden in het kader van het project Bromsnorren, waarbij de politie samenwerkt met de gemeente Oosterhout, de middelbare scholen, lokale bromfietshandelaren en 3VO. De scholieren van de Oosterhoutse middelbare scholen kregen de afgelopen weken voorlichting van politieagenten over het veilig brommer rijden. Aansluitend waren er gratis testcontroles in samenwerking met 3VO. De brommerjeugd kon de bromfiets laten testen zonder dat dit juridische gevolgen had. Met het testrapport konden ze vervolgens bij de bromfietshandelaren hun brommer in orde laten maken. De Oosterhoutse bromfietshandelaren hebben in het kader van het project Bromsnorren toegezegd om geen materialen meer te verkopen waarmee bromfietsen kunnen worden opgevoerd, de zogenaamde opvoersetjes. Dit vanwege het feit dat ook de bromfietshandel gebaat is bij een positief en veilig imago rond het brommer rijden. De ouders van de jeugdige overtreders krijgen een waarschuwingsbrief van de politie toegestuurd. Zij zijn immers als eerste verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van hun kinderen.

Bron: Jeroen Steenmeijer