AutoRai

15-10-2003

Amerikanen heel tevreden over Hyundai

Meten is weten. Daarom onderzoeken verschillende bureaus regelmatig wat automobilisten nu eigenlijk van hun auto vinden. De Hyundai Sonata en Elantra zijn in twee recente onderzoeken door gerenommeerde Amerikaanse onderzoekbureaus als beste in hun segment naar voren gekomen.

De Hyundai Sonata behaalde zelfs tot tweemaal toe een nummer-1-notering. De berijders van een Hyundai Sonata of Hyundai Elantra krijgen in hun segment het meeste waar voor hun geld. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Strategic Vision Inc. En volgens een onderzoek van het Amerikaanse bureau J.D. Power zijn Sonata-rijders ook nog eens heel tevreden over de vormgeving en de prestaties hun auto.

Strategic Vision Inc.
De Hyundai Elantra en Sonata behaalden in de Total Value Index (TVI) van Strategic Vision Inc. de hoogste notering binnen hun segment. De Total Value Index geeft aan in hoeverre de eigenaar van een auto het aankoopbedrag van zijn auto in overeenstemming vindt met wat hem wordt geboden. Hierbij kan gedacht worden aan garanties, uitrusting van de auto, duurzaamheid, restwaarde, verbruik en betrouwbaarheid van de auto. Al deze variabelen hebben invloed op de totale gebruikservaring van de automobilist. De Total Value Index is gebaseerd op de ervaringen van 63.000 automobilisten. Consumenten kijken niet alleen naar het aankoopbedrag, vertelt Dr. Darrel Edwards van Strategic Vision Inc., ze kijken ook naar wat ze krijgen voor hun geld. Kwaliteit kan bijvoorbeeld niet buiten beschouwing worden gelaten. De kwaliteit van een auto heeft grote invloed op de gebruikservaring van een automobilist. Hyundai komt op dit punt heel goed uit het onderzoek naar voren. Mensen willen graag heel lang plezier hebben van hun auto, met een Hyundai kan dat.

J.D. Power
Voor de tweede maal op rij is de Hyundai Sonata in een onderzoek van J.D. Power op de hoogste plaats in zijn segment geëindigd. In dit zogeheten APEAL-onderzoek werd aan 102.975 automobilisten gevraagd wat zij van hun nieuwe auto vinden. De vragen waren onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals de motorprestaties, de versnellingsbak, de wegligging, de vormgeving, de stoelen, het instrumentarium en het ventilatiesysteem. De Sonata scoorde in alle categorieën opmerkelijk goed. Dit leverde het model de hoogste eindnotering in zijn segment op. De Hyundai Santa Fe eindigde op de tweede plaats in het SUV-segment.