Gemeente Waterland


Donderdag 9 oktober heeft de gemeenteraad
ingestemd met het uitwerken van een plan dat ervoor moet zorgen dat peuterspeelzaal De Kladdegatjes verhuist naar dorpshuis t Trefpunt in Marken.

De Kladdegatjes dreigde dakloos te worden doordat zij niet langer ruimte konden huren in basisschool De Rietlanden. Door nieuw rijksbeleid (klassenverkleining in de onderbouw) en een lichte toename van het aantal kinderen op Marken heeft de basisschool het lokaal dat zij aan de peuterspeelzaal verhuurden zelf weer nodig. Het afgelopen schooljaar heeft de school een eigen groep leerlingen gehuisvest in een inpandig noodlokaal, maar deze situate was niet voor langere tijd geschikt. Daarom werd peuterspeelzaal De Kladdegatjes per 1 augustus van dit jaar de huur opgezegd.

Vanaf dat moment is de peuterspeelzaal - samen met de gemeente - op zoek gegaan naar een oplossing. Uiteindelijk bleven er drie opties over. Allereerst het bouwen van een nieuw lokaal bij de basisschool, ten tweede de bouw van een noodlokaal bij de basisschool, als laatste verhuizing naar dorpshuis t Trefpunt. De laatste optie had in de ogen van de het college van B&W de meeste voordelen. Zo was deze optie veruit het goedkoopst.

Voor de huisvesting van de peuters in het dorpshuis zijn (met het oog op de veiligheid) nog wel een aantal aanpassingen nodig, waarvoor maximaal 75.000 is gereseveerd. Het is de bedoeling dat de peuterspeelzaal op korte termijn overgaat naar de nieuwe locatie.