Rechtbank Assen



Lange celstraf voor onverbeterlijke oplichter

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 13-10-2003

Rechtbank Assen heeft op 7 oktober 2003 een 41-jarige man veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf. De rechtbank acht bewezen dat de man in 2001 en 2002 een flink aantal bedrijven heeft opgelicht. Hij maakte daarbij gebruik van valse namen en vertelde leugens die een bedrieglijke schijn van waarheid hadden.

De man is in het verleden al vele malen eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten. Een psychiatrisch onderzoek toont aan dat hij volledig verantwoordelijk is voor zijn gedrag. Hij moet het inzicht gehad hebben dat zijn gedrag maatschappelijk onaanvaardbaar was, maar zijn winstmotief was overheersend.

De officier van justitie eiste twee geleden drie jaar gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk, maar de rechtbank vindt die straf te mild. Zij is van oordeel dat aan deze verdachte de zwaarst mogelijke gevangenisstraf dient te worden opgelegd. Hij dient uit een oogpunt van normhandhaving voor lange tijd uit de samenleving te worden verwijderd, aldus de rechtbank.

Zes bedrijven hadden zich in de strafzaak gevoegd als benadeelde partij. Eén wordt niet-ontvankelijk verklaard. De overige vorderingen worden grotendeels toegewezen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AL3248

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=13363&i=8&ti=3