Persberichten - 13/10/2003

Agfa neemt activiteiten krantenindustrie over van Esko-Graphics

Agfa zal verder technische ondersteuning en service verlenen aan klanten met DMX-plaatbelichters en EskoNet workflow software

Leipzig, Duitsland - 13 oktober 2003 - Vandaag, tijdens de opening van IfraExpo 2003, kondigen Esko-Graphics en Agfa-Gevaert aan een overeenkomst te hebben ondertekend waardoor Agfa alle verplichtingen op het gebied van service en technische ondersteuning zal overnemen voor de klanten en distributiepartners van Esko-Graphics met betrekking tot de DMX plaatbelichter en de EskoNet workflow software voor de krantenindustrie.

Eerder dit jaar heeft Esko-Graphics een nieuwe strategie aangekondigd die inhoudt dat het bedrijf zich wil toeleggen op zijn kernactiviteiten in de markten voor commercieel drukwerk en verpakkingen, en dat het bedrijf een aantal andere activiteiten wil afstoten, waaronder deze gericht naar de krantenindustrie.

Volgens deze overeenkomst zal het personeel van de technische dienst voor de DMX-plaatbelichters van Esko-Graphics, zowel van het centrale competentiecentrum als wereldwijd op lokaal niveau, overgenomen worden door Agfa. De ontwikkelings- en serviceteams voor de EskoNet-software zullen ook overgenomen worden. Gezamenlijk worden een twintigtal Esko-Graphics medewerkers getransfereerd.

De technische ondersteuning voor de klanten van het Elaplan workflow systeem voor de krantenindustrie zal bij Esko-Graphics blijven.

"Agfa heet de klanten van de befaamde DMX en EskoNet systemen van Esko-Graphics welkom," zegt Etienne Van Damme, Senior Vice-President of Business Development van Agfa. "Wij zijn begaan met de krantenindustrie en verheugen er ons op deze relatie wederzijds commercieel succesvol te ontwikkelen."

De huidige DMX-klanten zullen gedurende een beperkte periode bijkomende DMX-machines kunnen bestellen via Agfa. Agfa zal aan alle klanten technische ondersteuning, service en reserveonderdelen leveren via zijn wereldwijde klantendienst en technische dienst.

De volgende versie van de EskoNet software (versie 2.1) zal onder leiding van Agfa voltooid worden en aan de gebruikers worden ter beschikking gesteld. EskoNet-klanten mogen zich in de toekomst aan een volledige migratie verwachten naar huidige en toekomstige workflowsystemen.

"Het lijdt geen twijfel dat wij een overeenkomst hebben gesloten met een hoofdrolspeler op de krantenmarkt," zegt Kim Graven-Nielsen, President en CEO van Esko-Graphics. "Wij zijn ervan overtuigd dat wij in Agfa een zeer toegewijde partner hebben gevonden, die onze klanten uit de krantenindustrie een degelijk platform biedt voor een langdurige technische ondersteuning, die hen verzekert dat hun investering beschermd is en die hen een haalbare groeistrategie voor de toekomst aanreikt.

Esko-Graphics zal gedurende een korte overgangsperiode volledige service en technische ondersteuning aan zijn klanten verlenen.

Over Esko-Graphics
Esko-Graphics is een wereldleider op het gebied van systemen voor digitale druk-voorbereiding voor handelsdrukkerijen en de verpakkingsindustrie. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van het Vlaamse Barco Graphics en het Deense Purup-Eskofot, begin 2002. Het hoofdkantoor van Esko-Graphics is gevestigd in Gent, België, en het bedrijf heeft verder productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in Denemarken, België, Noorwegen, Duitsland, de Verenigde Staten en Tsjechië. Esko-Graphics heeft verkoops- en service teams in een aantal landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië, alsook in de Verenigde Staten en in Japan. De producten worden ook via een wereldwijd netwerk van dealers en partners gedistribueerd. De groep stelt ongeveer 1050 mensen tewerk.
Meer informatie is te vinden op www.esko-graphics.com.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen die hoofdzakelijk bestemd zijn voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, de sector van de niet-destructieve tests, de micrografie, de filmindustrie en de fotografiemarkt.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel/België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen realiseerden zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard EUR. Informatie over het bedrijf en zijn producten is te vinden op de thuispagina van Agfa op het World Wide Web: www.agfa.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Esko-Graphics
Kim Graven-Nielsen
President & CEO

+45 (44) 73-66-10 kgn@esko-graphics.com

Agfa-Gevaert
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager Tel.: +32 (0) 3 444 80 15 Fax: +32 (0) 3 444 74 85 E-mail: johan.jacobs@agfa.com

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels